16 milyon emekliyi yıkacak haber! Temmuz zammı fiyasko olacak

Emekli Temmuz zammı tahminleri devam ederken milyonları yıkacak haber geldi. Emekliler resmen hayal kırıklığı yaşayacak.

16 milyon emekliyi yıkacak haber! Temmuz zammı fiyasko olacak

Emekli maaşı alan milyonlarca kişi Temmuz ayı maaş zammı için Müjde bekliyor. SGK uzmanları da peş peşe emekli zammı için tahminlerini açıklamaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yeni enflasyon raporu açıklamasını yaptı. Yayımlanan bu rapor emekliler için büyük bir hayal kırıklığı olacak gibi görünüyor. Merkez Bankası'nın açıkladığı yeni enflasyon raporunu değerlendiren uzmanlar emekliye kara haberi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon tahmini raporunu Dün açıklamıştı. Karahan açıklamasında aynı zamanda ekonomide sıkı para politikası vurgusunu da yapmayı ihmal etmedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de sık sık Kemer sıkma açıklaması gelmeye devam ediyor. Bu durum 16 milyon emekliye olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Emekliler Temmuz ayında büyük bir zam bekliyor ancak yapılan son açıklamalar Tam bir kara haber niteliğinde oldu.

TEMMUZ EMEKLİ ZAMMI İÇİN KÖTÜ HABER GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon tahminleri Temmuz ayında yapılacak emekli maaş zammı içinde büyük önem taşıyor. Gelen tahminler Enflasyonun yükseleceğine işaret etse de emekliler için kötü haberler var. Temmuz ayında kök maaş zammı düzenlemesi yapılması planlanıyor ancak seyyanen zam verilmemesi halinde emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak ve maaşlarda da çok büyük bir değişiklik olmayacak. Emekliler şu anda bu endişeyi taşıyor. Çünkü en düşük emekli maaşına kök maaş düzenlemesi yapılırsa Maaşlar yine 10.000 TL olarak kalacak. Bu durumda da milyonlarca emeklinin geliri artmayacak.

REFAH PAYI ZAMMI DA TEHLİKEDE

Diğer yandan emekliler için bir kötü haberde refah payı zammından geldi. Uzun yıllardan beri SSK ve bağ-kur emeklisine kök maaş zammının yanı sıra refah payı zammı da uygulanıyor. Enflasyon rakamlarının ortaya çıkması sonrası refah Payı durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanıyor. Ocak 2024 itibarıyla emekli maaşlarına yapılan refah Payı artışı %16'ya yakın olmuştu.

Ancak bir süredir sıkılaşma politikaları kapsamında emekliye verilen payı zammının kaldırılacağı konuşuluyor. Eğer Temmuz ayında refah payı zammı da kaldırılırsa emeklinin aldığı zam oranı çok düşük kalacak. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde bile hükümet emeklinin beklediği ilave zammı vermemiş oy kaybını göze almıştı. Önümüzde yeni bir seçim olmaması nedeniyle de emekliler son derece endişeli. Bir yandan Hayat pahalılığı ile mücadele eden emekliler bir yandan da Temmuz ayında düşük zam kaygısı yaşıyor. SGK uzmanları ise Temmuz ayında refah payı zammı verileceğini düşünüyor. Net bilgiler ise 3 Temmuz tarihinde ortaya çıkacak.