Sosyal medyanın sahteliğini kanıtladı!

Instagram fenomeni Spencer Barbosa, vücut pozitifliğini teşvik etmede öncü rol oynamaya devam ediyor.

Sosyal medyanın sahteliğini kanıtladı!

Genç fenomen yakın zamanda Instagram filtrelerinin ruh sağlı için neden bu kadar zararlı olabileceğini anlattı. Sosyal medyanın ne kadar sahte olduğunu göstermek için selfie çekerek filtrelerden önce ve sonraki halini yayınladı. Sosyal medyada gezinmek bazen oldukça moral bozucu olabiliyot. Görünüşte göz alıcı yaşam tarzları yaşayan ünlüler aslında sosyal medyada gerçek yaşamını yansıtmıyor. Gerçek hayatta tanıdığımız insanlar bile fotoğraflarını filtrelemekten kaçınmıyor.

sosyal-medyanin-sahteligini-kanitladi.jpg

Instagram sahtekarlığına karşı mücadele eden ve vücut pozitifliği hareketini destekleyenler de bulunuyor aramızda. Bunlardan biri de Kanada'lı 21 yaşındaki influencer Spencer Barbosa. Genç fenomen yakın zamanda Instagram'da filtrelerden önce ve sonra nasıl göründüğünü yayınladı. Telefonuna birkaç dokunuşla kendine geniş bir gülümseme ve makyajla dolu bir yüz sağlayabildi.

sosyal-medyanin-sahteligini-kanitladi-001.jpg

Aslında Spencer, insanları fotoğraflarını düzenlemeyi tamamen bırakmaya teşvik etmeye çalışıyor. Bunun ruh sağlığı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu kanıtlamak için elinden geleni yapıyor. 2,4 milyon takipçisiyle paylaştığı bir gönderide, "Filtreleri kullanmayı bırakmaya karar verdiğim gün hayatım tamamen değişti. Farkında değildim ama TikTok'larımda 'güzellik' filtresi kullanmak gibi küçük şeyler bile ruh sağlığımı ve beden imajımı mahvediyordu. Buna 'güzellik' filtresi denmesi bile beni çileden çıkarıyor. Birkaç gün deneyin. Filtre yok, fotoğraflarınızı düzenleme yok. Bana güvenin!" ifadelerini kullandı.