Kahveye bir tutam koyun ve mucizeye şahit olun

Türk kahvesi geçmişten günümüze kadar gelen vazgeçilmez lezzetlerden biridir.

Kahveye bir tutam koyun ve mucizeye şahit olun

Kahvenin yararları kadar sık tüketildiğinde zararları da ortaya çıkabileceğinden miktar ve uygun saatlerde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Türk kahvesi içerken faydasını ikiye katlamak istiyorsanız oldukça basit olan bu yöntemi denemenizde fayda var. Bunun için tek yapmanız gereken türk kahvesine bir tutam kadar taze nane eklemek olacak. En sevilen kahve çeşitlerinden biri olan türk kahvesi bilindiği üzere depresyon, Parkinson, Alzheimer gibi ruhsal hastalıklara karşı etkili olmaktadır ve hafızanın da güçlenmesini sağlmaktadır. Türk kahvesine ekleyeceğiniz bir tutam taze nane kahvenin faydalarını ikiye katlamaktadır.

kahveye-bir-tutam-koyun-ve-mucizeye-sahit-olun.jpg

Kahveye taze nane eklemek hem lezzet hem de sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayacaktır. Kahvede nane tadını sevmeyen veya mide hassasiyeti yaşayan insanlar eğer mide rahatsızlığı gibi olumsuz bir etki yaşadığını fark ederse nane kullanımını bırakmalıdır. Nane, A ve C vitaminleri ile birlikte magnezyum, potasyum, kalsiyum, omega-3, folat ve demir açısından zengin bir bileşendir. Genel olarak solunum yolu problemlerine şifa olan nane, göğüs ağrılarını ve öksürüğü gidemektedir. Aynı zamanda mide için de iyi bir koruyuculuk sağlamaktadır. Diş beyazlatmak için kullanılır, içerdiği C vitamini sayesinde göz sağlığını korumada da oldukça başarılı bir bitkidir. Ferahlatıcı etkisi nedeniyle mutluluk hissi uyandırır ve ruhen rahatlık verir.

kahveye-bir-tutam-koyun-ve-mucizeye-sahit-olun-001.jpg

Hem kahve hem de nane, vücudunuzdaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içermektedir. Bu da genel sağlığınıza olumlu katkı sağlayacaktır. Nane, sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip. Kahve, bazı insanlarda mide rahatsızlığına sebep olabilirken, nane eklemek bu etkileri azaltmaya yardımcı olacaktır. Hem kahve hem de nane, enerji seviyelerini artırarak odaklanmayı geliştirmekte. Nane, zihinsel uyanıklığı artırmaya yardımcı olabilecek doğal bileşenleri içermektedir. Nane, ağız kokusunu gidermeye yardımcı olacaktır. Kahve içtikten sonra ağızda kalan kokuyu da nötralize etmekte. Taze nane, kahveniz hoş ve ferahlatıcı bir aroma ve tat katmaktadır. Bu, özellikle sabahları uyanmanıza ve canlanmanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır.