Gece uykusunda tam 300 bin lira dolandırıldı! Sadece 10 dakikada hayatını kararttılar

Dolandırıcılar buldukları türlü türlü yöntemlerle insanları mağdur etmeye devam ediyor. Bu kez dolandırıcıların hedefinde Elazığ2da yaşayan Ali Akbaş vardı. Gece uyuduğu esnada dolandırılan Ali Akbaş’ın hayatı 10 dakikada karardı.

Gece uykusunda tam 300 bin lira dolandırıldı! Sadece 10 dakikada hayatını kararttılar

Elazığ’da yaşamını sürdüren Ali Akbaş’ın başına gelen dolandırıcılık olayı ağızları açık bıraktı. 4 Mayıs tarihinde yaşanan olayın gece saat 02.47 sularında meydana geldiği ve Ali Akbaş’ın uykusundayken tam 300 bin lira dolandırıldığı öğrenildi. Sadece 10 dakika içerisinde internet bankacılığı hesabından adına kredi çekilen Akbaş’ın ek hesabının da boşaltıldığı öğrenildi. Büyük bir mağduriyet yaşayan Akbaş, polise giderek ifade verdi ve şikayette bulundu. Ardından hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradı ve banka hemen hesabı bloke etti. İşte detaylar…

GECE UYURKEN 300 BİN LİRA DOLANDIRILDI

Olay, Elazığ’da yaşayan Ali Akbaş isimli vatandaşın başına geldi. Edinilen bilgilere göre, 4 Mayıs tarihinde gece saat 02.47 sularında yaşanan olayda Ali Akbaş’ın telefonu hacklendi ve sadece 10 dakika içerisinde internet bankacılığı hesabından adına kredi çekilerek ek hesabı da boşaltıldı. Akbaş’ın yaklaşık 300 bin lira dolandırıldığı öğrenildi. Yetkililere seslenen talihsiz adam mağduriyetini dile getirdi.

gece-uykusunda-tam-300-bin-lira-dolandirildi-sadece-10-dakikada-hayatini-kararttilar.jpg

BANKA HEMEN HESABI BLOKE ETTİ

Bu olayın gece uyurken başına geldiğini anlatan Ali Akbaş, sabah kalktığında telefonunun açılmaması üzerine bozulduğunu düşünerek tamirciye götürdüğünü ve telefoncunun herhangi bir arıza bulamadığını söyledi. Telefoncunun virüs girme ihtimaline karşı telefona format attığını anlatan talihsiz adam, eve gelerek telefona mobil banka hesaplarını geri yüklediğini ve hesaplarına giriş yaptığında büyük bir şok yaşadığını belirtti. Telefonunun ele geçirildiğini anlayan Akbaş, ‘İznim olmadan hesaplarıma giriş yapılmış. Hesabımdan hem nakit para hem de kredi çekilmiş. Yaklaşık 300 bin lira mağduriyetim söz konusudur. Benim adıma maaşımı aldığım özel bir bankadan kredi çekmişler. Sanki işlemi ben yapıyormuşum gibi hesabımı ele geçirip onay vermişler. 10 dakikada 300 bin liralık işlem yaptılar. Olayı fark ettikten sonra polis merkezine gittim. İfade verdim ve şikayette bulundum. Hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradım ve olayın ayrıntılarını öğrendim. Onlar da hemen hesabımı bloke ettiler. Şu an süreci bekliyoruz.’ dedi.