e-Devlet akraba silme özelliği ile ilgili İletişim Başkanlığı’ndan açıklama var

Bazı sosyal medya hesaplarında e-Devlet’e akraba silme özelliği geldiğine dair iddia yer almaya başlamıştı. Kısa sürede yayılan ve gündem olan bu iddia ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı.

e-Devlet akraba silme özelliği ile ilgili İletişim Başkanlığı’ndan açıklama var

Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz iddiasıyla ilgili kamuoyunda büyük bir merak oluştu. E-Devlet’e akraba silme özelliği mi geldi sorusuna yanıt aranmaya başlanırken bu durum kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi. Kısa sürede gündem olan ve hızla yayılan bu iddia ile ilgili İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı bilgisine yer verildi. İşte detaylar…

AKRABA SİLEM ÖZELLİĞİ İDDİASI

Sosyal medya üzerinde hızla yayılan ve kamuoyunda merak uyandıran iddia tartışılmaya devam edilirken konuyla ilgili resmi açıklama İletişim Başkanlığı’ndan geldi. Bazı sosyal medya hesaplarında ‘Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz’ şeklindeki iddia hızla yayıldı ve tartışmaları beraberinde getirdi. Kamuoyunun merak ettiği bu iddiayla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yazılı bir açıklama geldi.

e-devlet-akraba-silme-ozelligi-ile-ilgili-iletisim-baskanligindan-aciklama-var.jpg

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İletişim Başkanlığı’nın resmi hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi ve ‘Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ‘Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz’ iddiası doğru değildir. Türkiye’nin dijital platformu e-Devlet Kapısı’nda, ‘Akraba İlişiği Kesme İşlemleri’ gibi bir hizmet bulunmamaktadır. Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı’ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır. Asılsı iddialara itibar etmeyiniz.’ ifadelerine yer verildi.

e-devlet-akraba-silme-ozelligi-ile-ilgili-iletisim-baskanligindan-aciklama-var-001.jpg

e-devlet-akraba-silme-ozelligi-ile-ilgili-iletisim-baskanligindan-aciklama-var-002.jpg