Amasyalı Ayşe nine 126 yaşında yıllara meydan okuyor

Amasyalı Ayşe nine kısa sürede sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan Ayşe Bayrı, tam 3 Padişah ve 12 Cumhurbaşkanı gördü. 126 yaşındaki Ayşe nine adeta yıllara meydan okuyor.

Amasyalı Ayşe nine 126 yaşında yıllara meydan okuyor

Ayşe Bayrı, Amasya Suluova’da yaşamını sürdürüyor. Osmanlı’nın son üç Padişahı II. Abdülhamit, Sultan V. Mehmed Reşad ve Sultan VI.Mehmed Vahdettin’e ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Recep Tayyip Erdoğan’a kadar tam 12 Cumhurbaşkanının dönemlerine tanıklık eden Ayşe Bayrı, 5 çocuk annesi. Asırlık çınar Ayşe nine 126 yaşında ve tam 20 torun sahibi. Seçim çalışmaları esnasında Ayşe nineyi bulan ve yaşı karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Yeni Mahalle Muhtarı Celal Lafçı, ‘Mahallemizde yaşaması ayrı bir gurur verici’ diyor.

126 YAŞINDAKİ AYŞE NİNE YILLARA MEYDAN OKUYOR

Yeni Mahalle Muhtarı Celal Lafçı, seçim çalışmaları esnasında Ayşe nineyi fark ediyor ve yaşı karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayarak Ayşe ninenin evine ziyaret gerçekleştiriyor. 5 çocuk, 20 torun sahibi olan Ayşe Bayrı, 3 Padişah, 12 Cumhurbaşkanı gördü. Yıllara meydan okuyan asırlık çınar, gününü dualar okuyarak geçiriyor.

amasyali-ayse-nine-126-yasinda-yillara-meydan-okuyor.jpg

‘TÜRKİYE’DE AYNI YAŞTA OLAN HERHALDE YOKTUR’

Ayşe nineyi ziyaret eden Yeni Mahalle Muhtarı Celal Lafçı, ‘Ayşe ninemiz 126 yaşında. Türkiye’de aynı yaşta olan herhalde yoktur. Mahallemizde yaşaması ayrı bir gurur verici’ dedi. Türkiye’nin en yaşlısı olarak belirtilen Ayşe Bayrı, 1 Temmuz 1898 doğumlu. Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun’un da 126 yaşında olan asırlık çınar Ayşe nineyi ziyaret ettiği ve elini öperek hayır duasını istediği öğrenildi. Uzun, Ayşe ninenin sağlık durumu hakkında da çocuklarından bilgi aldı.

amasyali-ayse-nine-126-yasinda-yillara-meydan-okuyor-001.jpg