Hepatit B ve 3 ilaç grubu daha Aile Hekimlerince yazılabilecek

Sağlıkta yeni bir düzenlemeye daha gidildi ve 4 ilaç grubunun daha Aile Hekimlerince reçete edilebilmesine karar verildi. Yeni düzenlemeyle ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan2dan geldi.

Hepatit B ve 3 ilaç grubu daha Aile Hekimlerince yazılabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada sağlıkta yeni düzenleme ile ilgili bilgi verdi ve alınan yeni kararı duyurdu. Raporlu ilaç kullanan hastalarla ilgili hayata geçirilen yeni düzenlemeyi kamuoyuyla paylaşan Bakan Vedat Işıkhan, SGK’yı yeni bir hizmet modeline taşımayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi. İşte Aile Hekimlerince reçete edilebilecek 4 ilaç grubu ve tüm detaylar…

4 İLAÇ GRUBU DAHA AİLE HEKİMLERİNCE YAZILABİLECEK

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, raporlu ilaç kullanan hastalar için yeni bir düzenleme hayata geçirildiğini duyurdu ve bu yeni düzenleme kapsamında Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının Aile Hekimlerince yazılabileceğini açıkladı.

hepatit-b-ve-3-ilac-grubu-daha-aile-hekimlerince-yazilabilecek.jpg

HASTANELERDE SIRABEKLEMEDEN AİLE HEKİMLERİNE YAZDIRABİLECEKLER

Hayata geçirilen bu yeni düzenlemeden raporlu ilaç kullanan yaklaşık 2 milyon vatandaşın faydalanabileceğini söyleyen Bakan Vedat Işıkhan, kronik Hepatit B ve D tedavisinde, Diyabet tedavisinde ve kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların ilgili sağlık raporlu hastaların hastanelerde sıra beklemeden Aile Hekimlerine giderek yazdırabilmelerinin önünün açıldığını söyledi. Öte yandan mevcut durumdaki hekimler tarafından en fazla 3 aylık ilaç reçete edilebiliyorken hayata geçirilen bu yeni düzenleme ile raporu düzenleyen hekim tarafından 1 yıla kadar ilaç reçete edilebilecek ve hastalar tekrar hekime başvurmaya gerek kalmadan ilaçlarını bu süre zarfında 3’er aylık dozda sözleşmeli eczanelerden temin edebilecek.