Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Süreyya gerçek adı ne? Dilin Döğer kimdir?

TRT 1 ekranlarının merakla beklenen yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin ilk bölümü izleyicisiyle buluştu. Tanıtımlarıyla büyük merak uyandıran yeni dizinin oyuncu kadrosu ve başrolleri kısa sürede dikkat çekti.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Süreyya gerçek adı ne? Dilin Döğer kimdir?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi EKRANLARIN YENİ GÖZDESİ OLMAYA ADAY. Daha yayınlanmadan tanıtımlarıyla herkesin dikkatini üzerine toplayan dizinin ilk bölümü bu akşam saat 20.002de başladı. Tanıtımlarıyla dikkat çeken dizinin başrol oyuncuları da çok konuşuldu. Konusu, oyuncu kadrosu ve karakterleriyle merak uyandıran yeni diziyle ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam ediliyor. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyub, Süreyya kimdir? Süreyya gerçek adı nedir? Dilin Döğer kimdir? Dilin Döğer kaç yaşında, nereli? Dilin Döğer hangi dizilerde oynadı? İşte merak edilen tüm detaylar…

SÜREYYA KARAKTERİNE DİLİN DÖĞER HAYAT VERİYOR

TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’de Süreyya karakterini oyuncu Dilin Döğer canlandırıyor. Dizinin başrol oyuncuları arasında yer alan Dilin Döğer, Uğur Güneş ve Mehmet Ali Nuroğlu ile başrolleri paylaşıyor.

kudus-fatihi-selahaddin-eyyubi-sureyya-gercek-adi-ne-dilin-doger-kimdir.jpg

DİLİN DÖĞER KİMDİR?

22 Şubat 1995 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen genç oyuncu Dilin Döğer, İlkokulu Mersin’de tamamladı. Daha sonra ailesi ile birlikte Ankara’ya taşınan Döğer, küçük yaşlarda Tan Sağtürk’ün açtığı bale okuluna yazıldı ve Anadolu Ateşi ile sahneye çıkma fırsatı buldu. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nden mezun olan Dilin Döğer, üniversite yıllarında oyunculuk yapmaya karar verdi ve oyunculuk derslerinin yanında müzik, dans, resim, opera, bale ve şan eğitimi de aldı. İlk oyunculuk deneyimini 2021 yılında ‘Ex Aşkım’ dizisiyle yaşadı. Genç oyuncu Kanal D ekranlarında yayınlanan O Kız dizisinde Erkan Petekkaya, Sezin Akbaşoğulları, Cengiz Orhonlu ve Ali Akbaş ile başrolleri paylaşmıştı.