Sosyal medyayı ayağa kaldıran skandal! Türk bayrağını kaldıran belediye başkanına tepkiler çığ gibi

31 Mart Yerel Seçimleri geride kalırken seçilen belediye başkanları mazbatalarını alarak görevlerine başladı. Yerel Seçimleri DEM Parti’nin adayının kazandığı Diyarbakır’da ise büyük bir skandala imza atıldı.

Sosyal medyayı ayağa kaldıran skandal! Türk bayrağını kaldıran belediye başkanına tepkiler çığ gibi

Diyarbakır’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde DEM Parti’den aday olan ve oyların çoğunluğunu alarak seçilen belediye başkanına tepkiler çığ olup yağdı. Diyarbakır’da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağının kaldırıldığını görenler tepkisini dile getirdi. Sosyal medyayı ayağa kaldıran gelişme sonrasında binlerce sosyal medya kullanıcısı duruma karşı tepkisini dile getiren yorumlarda bulundu. Yorumların çoğunluğunda ‘Yakında kayyum gelir’ ifadeleri yer aldı.

SALONDA TÜRK BAYRAĞI YER ALMADI

Diyarbakır’da belediye meclis salonunda Türk bayrağının yer almaması tepkileri de beraberinde getirdi. Diyarbakır büyükşehir belediyesi meclis salonunda yer alan Türk bayrağının salondan kaldırılması dikkatlerden kaçmazken aynı salonda daha önce fotoğraflanan karelerde Türk bayrağının salonda olduğu ve yeni çekilen karelerde ise Türk bayrağının salonda yer almadığı görüldü. Bu durumu sert bir dille eleştiren sosyal medya kullanıcıları, DEM Parti’nin başkanının bu kararına tepki gösterdi.

sosyal-medyayi-ayaga-kaldiran-skandal-turk-bayragini-kaldiran-belediye-baskanina-tepki-yagiyor.jpg

TEPKİ YAĞIYOR

Aynı salonda Aralık ayında çekilen fotoğraf karesinde Türk bayrağının yerinde olduğu görülürken Nisan ayında çekilen karede ise Türk bayrağının salondan kaldırıldığı fark edildi. Salondan gelen yeni karelerde sadece belediyeye ait bayrağın olduğu görülürken sosyal medyada geniş yer bulan bu olaya tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyayı ayağa kaldıran Tük bayrağı detayıyla ilgili tepki dolu yorumlar yapan sosyal medya kullanıcıları, ‘Saygı duymazlarsa kimse de onlara duymaz’, ‘Yakında kayyum gelir’, ‘Zorla tahrik ediyorlar’, ‘Bayrağa saygı duymayan yönetim diskalifiye edilmelidir’ şeklinde yorumlar yaptı.

İşte Aralık ve Nisan ayında çekilen fotoğraf karelerindeki dikkat çeken Türk bayrağı detayı;

sosyal-medyayi-ayaga-kaldiran-skandal-turk-bayragini-kaldiran-belediye-baskanina-tepki-yagiyor-001.jpg

sosyal-medyayi-ayaga-kaldiran-skandal-turk-bayragini-kaldiran-belediye-baskanina-tepki-yagiyor.jpg