Canan Karatay uyardı! O kuruyemiş sınır dışı edilmeli vücutta zehir biriktiriyor

Canan Karatay’dan kuruyemiş tüketenlere önemli uyarı geldi. Özellikle ithal kuruyemişlerin zehirli gaz sıktıklarını ve vücudun bu metal gazlarla dolduğunu söyledi.

Canan Karatay uyardı! O kuruyemiş sınır dışı edilmeli vücutta zehir biriktiriyor

Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay, beslenme önerileri ile gündemden düşmüyor. Canan Karatay'ın bu defa ki uyarısı ithal kuruyemişlerle ilgili oldu. Özellikle Ramazan ayında sık sık Katıldığı televizyon programlarında açıklamalarda bulunan Canan Karatay bazı kuruyemişlerde zehirli gaz bulunduğunu söyledi.

O KURUYEMİŞLERİ HEMEN SINIR DIŞI EDİN

Canan Karatay katıldığı bir televizyon programında ithal kuruyemişlerle ilgili uyarılarda bulundu. Bir an evvel bu kuruyemişlerin sınır dışı edilmesi ve tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Canan Karatay, Yurt dışından gelen bazı kuruyemişlerde ağır metal içeren gaz bulunduğunu dile getirdi.

ÖZELLİKLE KAJU VE BREZİLYA CEVİZİNE DİKKAT

Son yıllarda popüler olan ve sık sık tüketilen kaju ve Brezilya cevizi konusunda uyarılarda bulunan Canan Karatay ağır metal içeren gazlarda bu kuruyemişlerin başı çektiğini ifade etti. Canan Karatay bu kuruyemişlerin kesinlikle sağlıklı olmadığını belirtirken Tıpkı meyve sebze gibi kuruyemişlerin de mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlıklı diye tüketilen birçok kuruyemişin vücutta komplikasyonlara sebep olduğunu belirten Canan Karatay, Kesinlikle bu kuruyemişlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekti. Canan Karatay aynı zamanda bu şekildeki kuruyemişlerin çocukların gelişimini durdurduğunu Hamile kadınlarda ise bebeğin kemik gelişimini olumsuz etkilediğini ifade etti.

YERLİ KURUYEMİŞ TÜKETİN

Canan Karatay, ithal kuruyemişler yerine yerli kuruyemiş tüketmek gerektiğinin altını çizerken Özellikle kuru üzüm fındık ve ceviz tavsiye etti.