Yarın okullar tatil mi 10 Mayıs 2024? MEB açıkladı yarın okullar tatil mi, değil mi?

İstanbul’da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesi ve öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek isteyen öğretmenlerin Cuma günü iş bırakma eylemi yapacağı belirtilmişti. Bu gündem sonrasında gözler Cuma gününe çevrild.

Yarın okullar tatil mi 10 Mayıs 2024? MEB açıkladı yarın okullar tatil mi, değil mi?

Öğretmen Sendikaları’nın eğitimde artan şiddete tepki için iş bırakma eylemi yapılacağına dair açıklamalarının ardından öğrenciler ve veliler 10 Mayıs 2024 Cuma günü okullar açık mı, yarın okul var mı, yok mu? Yarın okullarda ders işlenecek mi, 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi 2024? 10 Mayıs Cuma okul var mı? Şeklinde sorulara yanıt aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasıyla gündemdeki bu tartışmalara son nokta koyuldu. İşte detaylar…

ÖĞRETMEN SENDİKALARI’NDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ AÇIKLAMASI

Öğretmen Sendikaları’ndan eğitimde artan şiddet olaylarına karşı tepki için iş bırakma eylemi açıklamaları gelmişti. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile yapılan görüşmeyi önemsedikleri aktarıldı ve yarın 81 ilde iş bırakacaklarını söyledi. Öğretmenlerin iş bırakma eylemi gündemi sonrasında gözler okullara çevrildi. 10 Mayıs 2024 Cuma günü okul var mı?

yarin-okullarda-ders-islenecek-mi-meb-acikladi-yarin-okullar-tatil-mi-degil-mi.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Öğretmenlerin iş bırakma eylemi yapacağına dair gündemin ardından sosyal medyada hızla ‘Yarın okullar tatil’ iddiası yayılmaya başladı. Öğrenciler ve veliler bu konu ile ilgili araştırmalarını sürdürürken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi. MEB, okullar tatil iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti ve eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini söyleyerek bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğuna vurgu yaptı. Sendikaya bağlı olan öğretmenler meslektaşlarının öldürülmesi ve eğitimde artan şiddet olaylara tepki için 9 Mayıs 2024 Perşembe (bugün) ilk derse girmedi, 10 Mayıs 2024 Cuma (yarın) ise tüm derslere girmeme kararı aldı. 10 Mayıs 2024 Cuma günü okullar açık olacak.