O ilaç şirketi korona aşılarını geri çekiyor

Dünyaca ünlü ilaç şirketinin koronavirüs aşılarını geri çekme kararı aldığı öğrenildi. Onlarca mağdur tarafından dava edildiği belirtilen ilaç şirketinin dünya çapında bütün aşılarını geri çekme kararı aldığı aktarılıyor.

O ilaç şirketi korona aşılarını geri çekiyor

İnsan sağlığını doğrudan tehdit eden koronavirüs salgınına karşı en güçlü silahlardan biri olan aşı buluşuyla salgınla mücadele kolay hale gelmişti. Koronavirüs aşıları ile ilgili dünya çapında gündem yakından takip edilirken bu süreçte önemli aktörlerden biri olduğu iddia edilen ilaç şirketi Astrazeneca’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Şirket, dünya çapında bütün açılarını geri çekme kararı aldı. İşte detaylar…

KORONA AŞILARINI GERİ ÇEKİYOR

Astrazeneca ile ilgili dünya gündeminde geniş yer bulan bir gelişme yaşandı. Onlarca mağdurun ve mağdur yakınının İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne dava ettiği dünyaca ünlü ilaç şirketinin mahkeme kayıtlarında koronavirüs aşısının nadir fakat tehlikeli yan etkilerinin olduğunu kabul ettiği ve aşıyı dünya çapında geri çekme kararı aldığı aktarılıyor.

o-ilac-sirketi-korona-asilarini-geri-cekiyor.jpg

ŞİRKETTEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Şirketten Şubat ayında gelen itiraf gibi açıklamada bu aşının çok nadir durumlarda Trombositopeni Sendromu ile Tromboz’a neden olabileceği belirtildi. Şirketin bu çıkışının ardından bu sendromun İngiltere’de 80’den fazla ölümün yanı sıra yüzlerce de ciddi yaralanmayla ilişkilendirildiği belirtiliyor. Astrazeneca, aşı ile ilgili alınan geri çekme kararının söz konusu davayla ilgili olduğunu reddederken aşının ticari sebeplerle piyasadan kaldırıldığını iddia ediyor.