Emekliye İkramiye Müjdesi! Kurban Bayramı Sürprizi Erken Geldi, 10 BİN TL Oluyor

Emekli ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Kurban Bayramı ikramiyesi artıyor.

Emekliye İkramiye Müjdesi! Kurban Bayramı Sürprizi Erken Geldi, 10 BİN TL Oluyor

Emekliye İkramiye Müjdesi! Kurban Bayramı Sürprizi Erken Geldi, 10 BİN TL Oluyor!

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere müjdeli haber geldi. Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin bu yıl itibarıyla artırılacağı duyuruldu. Milyonlarca emekli yeni haberle heyecanlanırken Cumhur ittifakı ortağı da olan BBP lideri Mustafa Destici’den de önemli bir açıklama geldi. Mustafa Destici emekli bayram ikramiyesi ile ilgili öyle bir çağrı yaptı ki milyonlarca emekli çifte bayram edecek. İşte detaylar…

Son dakika haberi… Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili sıcak gelişmeler var. Bu yıl Cumhurbaşkanı kararı ile 3000 TL’ye yükselen emekli bayram ikramiyesinin ilki Ramazan Bayramı öncesi ödenmişti. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de emekliye 3000 TL daha ikramiye verilecekti. Ancak sıcak gelişme az önce yaşandı. BBP lideri ve Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici’den çok önemli bir açıklama geldi. Milyonlarca emekliyi sevindirecek açıklamaya göre Destici, emekli bayram ikramiyesine zam çağrısı yaptı. Peki emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte emekliye çifte bayram ettirecek son dakika gelişmesi…

BAYRAM İKRAMİYELERİNDE ARTIŞ

2018 yılında başlatılan ve her bayram emeklilere verilen 1000 TL'lik ikramiye, yıllar içinde artarak 2023'te 2000 TL'ye, 2024'te ise %50 artışla 3000 TL'ye ulaştı. Bu yıl Ramazan Bayramı'nda 15,3 milyon emekli ve hak sahibine 41,3 milyar lira ödeme yapıldı.

emekliye-ikramiye-mujdesi-kurban-bayrami-surprizi-erken-geldi-10-bin-tl-oluyor.jpg

MUSTAFA DESTİCİ'DEN ÇAĞRI: "İKRAMİYELER 10 BİN TL OLMALI"

Cumhur İttifakı'nın ortağı Mustafa Destici, emekliler için yapılan bayram ikramiyelerinin yetersiz olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'nda emeklilere verilecek ikramiyenin en az 10 bin TL olması gerektiğini savundu. Destici, bu konuda hükümetten acil düzenleme yapılmasını talep etti.

TBMM'DE ÖNERGE BEKLENTİSİ

Destici'nin önerisi dışında, CHP'nin de Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 bin TL olması yönünde TBMM'ye önerge sunmayı planladığı belirtiliyor. Eğer bu önerge kabul edilirse, emekliler bu Kurban Bayramı'nda 10 bin TL ikramiye alacak.

emekliye-ikramiye-mujdesi-kurban-bayrami-surprizi-erken-geldi-10-bin-tl-oluyor-2.jpg

İKRAMİYE ÖDEMELERİNİN TARİHİ

Kurban Bayramı ikramiyelerinin, bayramdan bir hafta önce ödenmeye başlanması bekleniyor. Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran'da kutlanacak, dolayısıyla ikramiyelerin Haziran ayının ilk haftasında hesaplara yatırılması öngörülüyor.