Sıcaklıklar düşüyor! Yağmurlu günler kapıda

Ülke genelinde bahar havası hakimiyetini sürdürürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hafta sonu için sıcaklık ve yağış uyarısı yapıldı.

Sıcaklıklar düşüyor! Yağmurlu günler kapıda

İstanbul, İzmir ve Ankara dahil ülke genelinde sıcaklıkların cuma gününden itibaren 5 derece düşmesi öngörülüyor. Marmara'da poyraz kuvvetli ve soğuk esecek. Cumartesi günü ise tüm yurtta sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olmaya başlayacak.

sicakliklar-dusuyor-yagmurlu-gunler-kapida.jpg

14 DERECEYE KADAR DÜŞECEK
Hafta sonu hava nasıl olacak sorusu soruluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu yayınladı. Yurt genelinde etkili olan bahar havasıyla beraber güneşli günler yerini Balkanlar'dan gelen sonbahar havasına bırakması öngörülüyor. Cuma ve cumartesi günleri başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere serin ve yağışlı hava etkili olacağı düşünülüyor. Cumartesi günü İstanbul'da sıcaklığın 14 dereceye kadar düşmesi öngörüsü yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği şeklinde tahmin yapıldı.

sicakliklar-dusuyor-yagmurlu-gunler-kapida-001.jpg

“ISINMA 15 MAYISTAN SONRA OLACAK”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise sıcaklık ve yağışlarla ilgili uyarıda bulunarak "Marmara ve Ege ye yağmur cuma günü. Sıcaklık ortalamada ama hafta sonu yağışla birlikte Marmara ve Karadeniz’de ortalamanın altına iner. İstanbul'da hafta sonu ortalamanın altına inecek cuma 18 derece, yağış cuma günü. Hafta sonu da hava serin ısınma, 15 Mayıs’tan sonra olacak" ifadelerini kullandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere cuma ve cumartesi günleri ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış etkisini gösterecek.