Asgari Ücretli Sürpriz Haberle Bayram Edecek! Ara Zam Yok Denmişti Ama GELİYOR

Asgari ücretlilere sürpriz var. Ara zam yok denmişti ama kulislerden sızdı. O tarihte asgari ücrete 2. Zam geliyor.

Asgari Ücretli Sürpriz Haberle Bayram Edecek! Ara Zam Yok Denmişti Ama GELİYOR

Asgari Ücretli Sürpriz Haberle Bayram Edecek! Ara Zam Yok Denmişti Ama GELİYOR!

Asgari ücrete ara zam milyonlarca çalışanın gündeminden düşmüyor. 2024 asgari ücret yüzde 50'ye yakın bir artışla 17.002 TL olmuştu. Ancak Enflasyonun düşmek bilmemesi nedeniyle Asgari ücretli çalışanlar aldıkları maaşla geçinmekte zorlanıyor. O sebeple bir süredir asgari ücrete ilave zam beklentisi ve talebi vardı. Aslında asgari ücretle çalışanlarda ama haberini seçin öncesinde bekliyordu ancak beklenen haber gelmedi. Şimdi ise gözler Temmuz ayına çevrildi. Kestiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ücrete ara zam yapılmayacağını açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın bu açıklaması Asgari ücretli çalışanlar üzerinde adeta Soğuk duş etkisi yarattı. Ancak bu açıklama ile birlikte sosyal medyada da önemli bir kamuoyu baskısı oluştu. Bir süredir sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda hükümete çağrıda bulunuluyordu. Son dakika haberi ise kulislerden geldi. Hükümet asgari ücrete ara zam için kolları sıvadı. Peki Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete 2. Zam ne zaman yapılacak?

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMALARI: YENİ ZAM BEKLENTİSİ

Türkiye'de asgari ücret meselesi, ekonomik koşullar ve yükselen enflasyon oranları nedeniyle sık sık gündeme gelmekte. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan yüzde 49'luk zamla 11 bin 402 TL olan asgari ücret 17 bin 2 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak enflasyonun etkisi ve yaşam maliyetlerindeki artış, asgari ücretli çalışanların ay sonunu getirmekte zorlanmasına neden oluyor.

asgari-ucretli-surpriz-haberle-bayram-edecek-ara-zam-yok-denmisti-ama-geliyor-1.jpg

HÜKÜMETTEN ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin yıl başında aldığı karar gereği asgari ücrete yıl içinde başka bir zam yapılmasının planlanmadığını belirtti. Ancak bu durum, kamuoyundan ve çeşitli ekonomistlerden farklı tepkiler alıyor.

EKONOMİSTLERDEN ZAM TAHMİNİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı, asgari ücretin artırılması konusunda hükümetin ikna edilmesi durumunda yeni bir zam beklentisi olduğunu ifade etti. Batı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, asgari ücretin en fazla yıl sonu enflasyon hedefinin yarısı kadar, yani yüzde 18 artışla 20 bin TL olabileceğini öngördüğünü belirtti.

asgari-ucretli-surpriz-haberle-bayram-edecek-ara-zam-yok-denmisti-ama-geliyor-2.jpg

KAMUOYU BASKISI VE İŞ DÜNYASININ ROLÜ

Kamuoyu baskısının ve iş dünyasının desteğinin, hükümetin asgari ücret politikalarını değiştirmede önemli bir rol oynayabileceği vurgulanıyor. İktidar bürokratları ve iş dünyası şu an için zam yapılmasına sıcak bakmıyor olsa da, artan baskılar ve ekonomik gerçekler karşısında bu durumun değişebileceği ifade ediliyor.

NOT: Asgari ücret zammı şu an için kesin değil. Ancak KULİSLERLDE ve Sosyal Güvenlik uzmanları arasında hükümetin ara zam yapacağı konuşuluyor. Asgari ücret zammı kesinleştikten Sonra detaylı bilgileri haberlerimiz de bulabilirsiniz.