MEB’den son dakika açıklaması! Tüm öğrencileri ilgilendiriyor: Eğitim öğretim süresi değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığından son öğrencilerini ilgilendiren son dakika gelişmesi. Tüm öğrencilere ilgilendiren açıklama yapıldı. Okullarda eğitim öğretim süresi değişiyor.

MEB’den son dakika açıklaması! Tüm öğrencileri ilgilendiriyor: Eğitim öğretim süresi değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den tüm öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bakan Tekin, eğitim öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikle ilgili ayrıntıları paylaştı. Derslerde kazanım sayısının fazla olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Sekin, haftalık ders saatlerinin ise yetersiz olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin kazanımlarının bu sebeple arzu edilen düzeyde olmadığını belirten Yusuf Tekin, eğitim sisteminde köklü bir değişiklik olabileceğinin de sinyalini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika açıklamaları yaptı. Müfredatta sadeleştirme çalışmaları ile ilgili konuşan bakan Yusuf Tekin, çocuklara çok fazla yüklenmemek ve alabilecekleri şeyleri vermek amacıyla önemli değişiklikler yapılacağını söyledi.

EĞİTİM ÖĞRETİM SİSTEMİNDE RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER YOLDA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin eğitim öğretim sisteminde yapılacak değişikliklerle ilgili konuştu. Müfredatın sadeleştirilmesi konusunun bir süredir gündemde olduğunu belirten bakan Tekin, Ders saatleri ile ilgili de yeni düzenlemeler olabileceğini paylaştı.

meb-son-dakika-1.jpg

HAFTALIK DERS SAATLERİ YETERSİZ

Bakan Tekin, eğitim sisteminde Mevcut durumda derslerde ele alınan kazanım sayısının fazla ancak hastalık ders saatlerinin yetersiz olduğu gibi konuların gündemde olduğunu söyledi. Öğrencilerin Bu nedenle başarılarının olumsuz etkilendiğini belirten bakan Tekin öğretmenlerin ders saatlerini yetersiz bulduğunu dile getirdi. Bu sebeple öğrencilerin elde ettiği kazanımların beklenen düzeyde olmadığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, hem öğretmenlerini hem de öğrencilerin başarısızlık hepsine kapılmaması için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders saatlerini yeniden düzenleme ve müfredatı sadeleştirme yönünde çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenlerin ders anlatımı için daha elverişli zaman dilimleri oluşturmayı hedeflediklerini belirterek yeni düzenleme sonrasında öğrencilerin ve öğretmenlerin daha fazla kazanım elde edeceğini ifade etti.