20 bin öğretmen ataması başvuruları başlıyor! Yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yapılan son dakika açıklamasında 20 bin öğretmen ataması yapılacağı duyuruldu ve tüm gözler branş dağılımları ile başvuru tarihine çevrildi. Bakan Tekin, başvuru tarihi hakkında da bilgi verdi.

20 bin öğretmen ataması başvuruları başlıyor! Yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat

Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği atama ile ilgili bugün Bakan Yusuf Tekin’den son dakika açıklamaları geldi. Dün Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen ataması konusuna değinmiş ve bugünü işaret ederek Bakanlık tarafından atamaya esas branş dağılımı, başvuru takvimi ve sürecin paylaşılacağını belirtmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, branş dağılımı ile birlikte başvuru tarihini de duyurdu ve 20 bin öğretmen ataması ile ilgili detaylı bilgi verdi. İşte detaylar…

KPSS SKORUNUN YÜZDE 50’Sİ VE MÜLAKATIN YÜZDE 50’Sİ OLARAK YAPILACAK

Bugün öğretmen atamalarıyla ilgili bilgi vermek üzere kameralar karşısına geçen ve son dakika açıklamalarında bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu ve bu atamalardaki branş dağılımı hakkında da bilgi verdi. Atama yapılacak öğretmen sayısını ve branş dağılımını açıklayan Bakan Tekin, atama sürecinden de bahsetti ve ‘Bunlar sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50’si mülakatın yüzde 50’si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bizi bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.’ dedi.

20-bin-ogretmen-atamasi-basvurulari-basliyor-yuzde-50-kpss-yuzde-50-mulakat.jpg

BAŞVURULAR 20 MAYIS’TA

Atama başvuruları ile ilgili de bilgi aktaran Bakan Yusuf Tekin, 20 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak olan atama başvurularına ilişkin sürecin ayrıntılarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacağını belirtti.