Kişi Başı Her Ay 3000 TL Geri Ödemesiz Nakit Destek

İstanbul Valiliği bu sabah açıkladı. Her ay kişi başı 3000 TL nakit destek verilecek. Geri ödemesiz ve karşılıksız olacak.

Kişi Başı Her Ay 3000 TL Geri Ödemesiz Nakit Destek

İstanbul Valiliği megakentte yaşayan öğrenciler için harekete geçti. Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı ve kendi içinde bir enflasyonun oluştuğu İstanbul’da öğrenciler de mağdur oluyordu. Bu mağduriyetin giderilmesi için valilik tarafından öğrencilere yeni nakit destek programı hazırlandı. İstanbul Valisi Davut Gül X hesabından yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi öğrenciler için her ay 3000 TL’lik karşılıksız destek ödemesi verileceğini bildirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül’den İstanbul’da yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan öğrenciler için yeni destek paketi açıklandı. İstanbul Valiliği Liselere geçiş sistemi kapsamında tam puan alan öğrencilere burs verecek. Yeni program kapsamında öğrenciler her ay karşılıksız ve geri ödemesiz 3000 TL burs alacak. Ocak ayında yürürlüğe giren programın onayının yeni çıkması nedeniyle öğrencilere ilk ay yapılacak olan ödeme miktarının 6000 TL olduğu açıklandı. İşte öğrencilere burs ödemesinin tüm detayları…

ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI SAĞLANACAK

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, özel yetenekli ve başarılı öğrenciler için yeni bir destek programı hazırladıklarını duyurdu. Ekonomik anlamda dezavantajlı durumda olan öğrencilere Valilik olarak destek verileceğini belirten Gül, burs miktarı ve ödeme süreçleri hakkında da bilgi verdi.

Alınan yeni kararlara göre, İstanbul Valiliği liselere geçiş sınavından tam puan alan öğrencilere burs ödemesi yapacak. Aylık 3’er bin TL olarak verilecek olan ödeme Şubat ayı sonuna kadar 2 aylık yatacak. Yani öğrenciler 6 bin TL ödeme alacak.

VALİLİK BAŞARILI ÖĞRENCİLERE NAKİT DESTEK VERİYOR

İstanbul Valiliği tarafından hazırlanan nakit destek programı başarılı öğrencileri kapsıyor. LGS sınavında tam puan alan ve ekonomik anlamda dezavantajlı olan öğrenciler burs imkanından yararlanabiliyor. Üstelik bu burs ödemeleri için başvuru da gerekmiyor. Valilik tarafından yapılan araştırmalar sonucunda maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler belirleniyor ve burs ödemeleri hesaplara yatıyor.