Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kadınlara regl izni verilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde imzalanan toplu iş sözleşmesinde yer alan bir madde dikkat çekti. İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre belediyede çalışan kadınlar regl izni kullanabilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kadınlara regl izni verilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi gündemde. Sözleşmede yer alan bir madde dikkat çekerken o maddeye göre kadın çalışanlar 8 Mart Kadınlar Günü ve 28 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde izinli sayılacak. Kadın çalışanların ayda bir gün de regl izni kullanabileceği belirtildi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE KADINLARA ÖZEL İZİNLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi gündemde. Sözleşmede kadınlara özel izinler yer aldı. İmzalanan sözleşmede çok sayıda sosyal ve mali hak güvence altına alınırken kadınlara özel ayda bir kez olmak üzere regl izni hakkı da tanındı. Öte yandan çok eşli evlilik yapan personellerin sözleşmeden faydalanamayacağı da belirtildi.

diyarbakir-buyuksehir-belediyesinde-kadinlara-regl-izni-verilecek.jpg

İMZA TÖRENİ YAPILDI

Belediye çalışanlarının sosyal ve mali hakları konusunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Haziran 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında geçerli olacak. Sözleşmenin imza töreninde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Vekili Ayhan Karatekin ile Tüm Bel-Sen yetkilisi ve Genel Merkez Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Genel Merkez Genel Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Zeynep Sarıkaya Altun, Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri çağla Sanay ve Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Mehmet Candar yer aldı.

diyarbakir-buyuksehir-belediyesinde-kadinlara-regl-izni-verilecek-001.jpg

KADINLARA AYDA 1 GÜN REGL İZNİ VERİLECEK

Yapılan toplu iş sözleşmesi ile çalışanlara yılda dört defa ikramiye verilmesi güvence altına alınırken sosyal denge tazminatı da her ayın 15’inde verilmek üzere yenilendi. Kadın çalışanlara özel 8 Mart Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, engelli çalışanlar için de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda 1’er gün olmak üzere idari izin verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca kadın çalışanlara ayda bir gün regli izni verilmesi kararı alındı. Çok eşli evlilik yapan personelin ise sözleşmeden faydalanamayacağı açıklandı.