Öğrencilere Cumhurbaşkanı jesti! 10.200 TL karne hediyesi verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yaz tatiline çıkmaya hazırlanan öğrencilere karne hediyesi geldi. İlkokul ortaokul ve lise öğrencilerine tam 10200 TL karne hediyesi verilecek.

Öğrencilere Cumhurbaşkanı jesti! 10.200 TL karne hediyesi verilecek

Yaz tatili için artık bir hafta gibi kısa bir süre kalırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da öğrencilere karne hediyesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına göre okulların da başarılı olan öğrenciler için karne hediyesi ödemesi yapılacak. İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri ödemeden faydalanabilecek. 10.200 TL karne hediyesi almak için ise tek bir şart var. Öğrencilere karne hediyesi detayları haberimizde…

Milyonlarca öğrenci, yaz tatilini büyük bir müjdeyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni teşvik programı, başarılı öğrencilere nakit para ödülü sağlayarak eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeyi amaçlıyor.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMININ AYRINTILARI

Başarı Teşvik Programı, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına yönelik tasarlanmış bir girişimdir. İlk ve ortaöğretim öğrencileri net asgari ücretin yüzde 60'ı kadar, yükseköğretim öğrencileri ise net asgari ücrete kadar ödül kazanma şansına sahip olacaklar. Ödüller, öğrencilerin derslerdeki üstün başarılarına ve aldıkları takdir veya teşekkür belgelerine göre belirlenecek.

ogrencilere-cumhurbaskani-jesti-10-200-tl-karne-hediyesi-verilecek-1.jpg

BAŞVURU SÜRECİ VE ÖDÜL DAĞITIMI

Bu teşvik programına özel bir başvuru süreci yoktur. Sistem, başarılı öğrencileri otomatik olarak belirleyip, ödülleri doğrudan ilgili öğrencilerin hesaplarına yatırır. Program, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve sınıfında ilk 3'e, okulunda ise ilk 5'e giren öğrenciler bu ödülden faydalanabilecekler.

İLKOKUL ORTAOKUL LİSE ÖĞRENCİLERİNİ KAPSIYOR

Devletin başarılı öğrencileri ödüllendirmek için başlattığı yeni teşvik programı ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamını kapsıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan ödemeler için herhangi bir başvuru şartı da Aranmıyor. Okullarında başarılı olan öğrenciler devlet tarafından belirleniyor ve bu sayede ödemeler hesaplarına yatırılıyor. Geçtiğimiz yılda yapılan uygulamadan milyonlarca öğrenci yararlanmıştı. Artık yaz tatiline bir hafta gibi kısa bir süre kala yeni teşvik programının bu yılda devreye alındığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile verilecek olan karne hediyesi ödemeleri Ayrıca bayram öncesi öğrenciler için de büyük bir sevinç kaynağı oldu. Öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen bayram harçlığını istedikleri gibi değerlendirebilecek.