Milli Savunma Bakanı Güler’den profesyonel askerlik sorusuna yanıt! Zorunlu askerlik devam edecek mi?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den EFES-2024 Tatbikatı’nda basın mensuplarına çok önemli açıklamalar geldi. Gazetecilerle bir araya gelen Güler, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Güler’den profesyonel askerlik sorusuna yanıt! Zorunlu askerlik devam edecek mi?

45 ülkenin ve yaklaşık 11 bin personelin katılım gösterdiği EFES-2024 Tatbikatı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Bakan Güler’e profesyonel askerliğe geçilip geçilmeyeceği soruldu. Bu soruya net bir yanıt veren Bakan Güler, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının vatan savunmasında görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim’ dedi.

YÜZDE 50 PROFESYONEL YÜZDE 50 ZORUNLUASKERLİK

Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’de profesyonel askerliğe geçilip geçilmeyeceği sorusunu da yanıtladı. Bu konuda net ifadeler kullanan Bakan Yaşar Güler, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının vatan savunmasında görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik şeklindedir’ dedi.

milli-savunma-bakani-guler-den-profesyonel-askerlik-sorusuna-yanit-zorunlu-askerlik-devam-edecek-mi.jpg

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Açıklamasında sınır ötesi operasyonların da devam ettiğini belirten Bakan Yaşar Güler, Irak’ın kuzeyindeki operasyonların devam ettiğini belirtti ve ‘Irak’a yaptığımız son ziyaret oldukça olumlu ve faydalı oldu. Yılardır PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamayan Irak, ‘yasaklanmış örgüt’ olarak tanımladı.’ dedi. Sözlerinin devamında terör örgütünün Suriye’deki sözde seçim çalışmalarının ülkenin toprak bütünlüğü açısından kabul edilemez olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Güler, ‘Milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha altını çizerek vurguluyorum.’ ifadelerini kullandı.