Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

İstanbul Küçükçekmece’de bugün sabah saatlerinde bir binanın çöktüğü ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Çöken binanın enkazında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Küçükçekmece’de meydana gelen bina çökmesiyle ilgili son dakika gelişmeleri de takip ediliyor. Binanın enkazı altında kalan vatandaşlardan biri hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken bina sahibinin gözaltına alındığı olayda gözaltı sayısı 2’ye yükseldi. Alınan son bilgilere göre zemin kattaki döner dükkanının sahibi de gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan olayla ilgili açıklama geldi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay, 2 Haziran 2024 Pazar günü sabah saatlerinde İstanbul’un Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi’nde yaşandı. Mahalledeki 3 katlı bir binanın çöktüğü ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, çöken binanın enkazında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarına hızla başladı. Çöken binanın enkazında 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

kucukcekmece-de-coken-binayla-ilgili-2-kisi-gozaltina-alindi.jpg

BİNANIN SAHİBİ VE ZEMİN KATTAKİ DÜKKAN SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken bina sahibinin ve binanın zemin katındaki dönerci dükkanının sahibinin gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldüğü öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da olayla ilgili açıklama geldi. AK Parti’nin Kızılcahamam’daki 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum.’ dedi.