Küçükçekmece’de 3 katlı bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 3 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Kartaltepe Mahallesi’nde meydana gelen olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

Küçükçekmece’de 3 katlı bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Küçükçekmece’de çöken binada enkaz altında kalanlar olduğu bildiriliyor. Olay yerine çok sayışa sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken aktarılan son dakika bilgisinde enkazdan 7 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı belirtildi. İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu.

3 KATLI BİNA BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE ÇÖKTÜ

Olay, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde yer alan bir binada yaşandı. Bu sabah saat 08.45 sularında meydana gelen olayda 3 katlı bir bina henüz bilinmeyen bir sebeple çöktü. Yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Binanın çökmesi sonrası enkaz altında kalanlar olduğu bilgisine yer verildi.

kucukcekmece-de-3-katli-bina-coktu-enkaz-altinda-kalanlar-var.jpg

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Küçükçekmece'de sebebi bilinmeyen bir şekilde çöken binanın enkazında kalanları arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkazdan 7 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı bilgisine yer verilirken yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslara alınarak hastaneye sevk edildi. Arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

kucukcekmece-de-3-katli-bina-coktu-enkaz-altinda-kalanlar-var-001.jpg

İSTANBUL VALİSİ OLAY YERİNE GELDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek açıklamalarda bulundu. Binanın 1988 yılında yapıldığını söyleyen Vali Gül, 'Zemin +3 katlı bina kendiliğinden çöktü. 2'si ağır, 7 yaralı olarak çıkarıldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Bize ulaşan ölü tespiti ve ihbarı yok. Bina 1988 yapımı. Çökmeyle ilgili şu anda tespit edilen bir neden yok. Adli ve idari süreç devam edecek.' dedi.