Konut satışında yeni dönem! Bakan Şimşek’ten önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten konut satışları ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Konut satışında yeni bir dönem başlıyor.

Konut satışında yeni dönem! Bakan Şimşek’ten önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AA muhabirine konut satışları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm finansmanı ve konut arızanın artmasında da önemli rol oynayacak yeni bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını belirten bakan Şimşek, artık son aşamaya gelindiğini belirtti. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılacak olan düzenlemelerle gayrimenkul yatırım fonları ve gayrimenkul projeleri ile ilgili yeni bir dönemin başlayacağını belirten bakan Şimşek, Bu düzenlemenin ardından herkesin konuta ulaşımının kolay olacağını söyledi.

YENİ DÜZENLEME SON AŞAMAYA GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan Yeni düzenlemede artık son aşamaya gelindiğini belirtti. Bu düzenleme ile birlikte Gayrimenkul projelerine Yatırım yapılmasının önü açılacak ve konut Arzı artacak. Böylelikle vatandaşlar içinde konuta erişilebilirlik kolaylaşacak.

FİYATLARIN DA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni düzenlemenin genel anlamda tasarruf eğiliminde artışa yol açacağını belirtirken konut fiyatlarının da düzenlemeden sonra düşüşe geçmeye başlayacağını söyledi. Konut sektöründe de bir canlanma olacağının altını çizen bakan Mehmet Şimşek, “Düzenleme, konut üreticilerinin ihtiyaç duyacakları finansmanı, sermaye piyasalarından temin edebilmeleri için de çok değerli bir alternatif oluşturacak. Böylelikle, tasarruf sahipleri küçük birikimlerini gayrimenkul projelerinde değerlendirebilecek." dedi.