Hakan Fidan Urumçi ve Kaşgar’ı ziyaret etti! Dışişleri Bakanı Doğu Türkistan’da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doğu Türkistan (Sincan Uygur Özerk Bölgesi) ziyareti ile gündemde. Pekin görüşmeleri sonrasında yaptığı ziyaretle büyük ses getiren Bakan Hakan Fidan, ziyaretinde verdiği mesajlarla ezber bozdu.

Hakan Fidan Urumçi ve Kaşgar’ı ziyaret etti! Dışişleri Bakanı Doğu Türkistan’da

Çin’in zulmü altındaki Doğu Türkistan ziyaretiyle gündem olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 12 yıl sonra Doğu Türkistan’ı ziyaret eden ilk Türk yetkili oldu. Daha önce 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Türkistan’ı ziyaret etmişti. Bakan Hakan Fidan’ın bu ziyareti ve ziyaretinde verdiği önemli mesajlar sosyal medyanın da gündeminde yer aldı. Bakan Fidan, ziyareti sırasında taktığı kravatla da dikkat çekti.

HAKAN FİDAN’DAN KAŞGAR VE URUMÇİ ZİYARETİ

Pekin görüşmeleri sonrasında Doğu Türkistan’a geçen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kaşgar ve Urumçi’ye ziyaret gerçekleştirdi. Ziyareti esnasında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Bakan Fidan, ‘Kaşgar ve Urumçi kadim Türk ve İslam şehirleridir’ dedi.

hakan-fidan-urumci-ve-kasgar-i-ziyaret-etti-disisleri-bakani-dogu-turkistan-da.jpg

GÖK BAYRAKLI KRAVAT DETAYI

Söylemleri, giydiği kıyafet ve taktığı kravatla da önemli mesajlar veren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın gök bayraklı kravatı da dikkatlerden kaçmadı. Ziyareti ile ilgili sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Fidan, ‘Urumçi ve Kaşgar içimde hep ukde kalmıştı. Nihayet Çin’deki temaslarım vesilesiyle bu iki kadim şehri de ziyaret ettim.’ dedi.

hakan-fidan-urumci-ve-kasgar-i-ziyaret-etti-disisleri-bakani-dogu-turkistan-da-001.jpg

YUSUF HAS HACİB’İN TÜRBESİNE ZİYARET

Gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ‘Uzun yıllardır, Türk İslam medeniyetinin kuruluşuna katkı veren pek çok tarihi şehri ziyaret etme fırsatım oldu. Maveraünnehir ve Fergana Vadisi’nin şehirlerini, tarihi Horasan kentlerini ve diğer coğrafyalardaki Selçuklu şehirlerini defalarca görme imkanı buldum. Urumçi ve Kaşgar, içimde hep ukde olarak kalmıştı. Nihayet, Çin’deki temaslarım vesilesiyle bu iki kadim şehri de ziyaret ettim. ‘’^Kitabın adını Kutadgu Bilig koydum. Okuyana kutlu olsun ve ona yol göstersin. Ben sözümü söyledim ve kitabı yazdım. Bu kitap uzanıp her iki dünyayı tutan bir eldir.’’ Diye tanımladığı ünlü eserin müellifi, büyük alim Yusuf Has Hacib’in aziz ruhuna Fatiha okudum. Allah bütün alimlerimize rahmet eylesin.’ ifadelerine yer verdi.

hakan-fidan-urumci-ve-kasgar-i-ziyaret-etti-disisleri-bakani-dogu-turkistan-da-002.jpg

hakan-fidan-urumci-ve-kasgar-i-ziyaret-etti-disisleri-bakani-dogu-turkistan-da-003.jpg