Erken emeklilik bileti 49 50 51 52 yaşa çıktı! EYT'siz 3650 4557 5265 gün yetiyor

EYT’siz erken emeklilik bileti o kişilere kesildi. Prim gün sayısı 3650,4557,5265 olanlar yaşadı.

Erken emeklilik bileti 49 50 51 52 yaşa çıktı! EYT'siz 3650 4557 5265 gün yetiyor

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği düzenlemeler arasında yer alıyor. Çünkü her çalışan, sabit bir gelire sahip olmak ve hayatını huzur içinde devam ettirmek istiyor. Türkiye’de emeklilik için belirlenen çalışma süresi, prim günü ve yaş şartı bulunuyor. Aynı zamanda sigorta başlangıç tarihi de emeklilik için önemli kriterler arasında yer alıyor. Ancak erken emeklilik için yine de bazı yöntemler var. Kadınlar, erkekler, Engelliler, engelli çocuğu olan anneler, yıpratıcı işlerde çalışanlar, yüzde 60 ve üstü raporu olanlar erken emeklilik hakkına sahip oluyor. Peki erken emeklilik kimleri kapsıyor? Erken emeklilik yöntemleri neler?

EYT’yi kaçıran milyonlarca kişi için erken emeklilik fırsatları var. Özellikle 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar yeni düzenlemeler sayesinde 49 50 51 yaşında erken emekli olabiliyor. EYT’siz erken emeklilik fırsatları haberimizde…

MALÛLEN EMEKLİLİK FIRSATI

Erken emeklilik için ilk formül malûlen emeklilik. On yıllık sigortalılık süresini tamamlayan ve aynı zamanda 1800 gün prim gününü dolduran kişiler çalışma hayatı sırasında bir rahatsızlık geçirmeleri durumunda malûlen emekli olabiliyor. Malûlen emeklilik için tam teşekküllü bir hastaneden yüzde 60 ve üstü sağlık raporu almak gerekiyor.

erken-emeklilik-bileti-49-50-51-52-yasa-cikti-eytsiz-3650-4557-5265-gun-yetiyor-1.jpg

ANNELER İÇİN ÇOCUK BORÇLANMASI

Sigorta başlangıç tarihinden önce çocuğu olan kadınlar doğum borçlanması ile erken emeklilik imkanı yakalayabiliyor. Doğum borçlanması SGK girişinden önce dünyaya gelen üç çocuğa kadar yapılabiliyor. Her çocuk için iki yıl olmak üzere toplamda altı yıl doğum borçlanması fırsatı var.

ERKEKLER İÇİN ASKERLİK AVANTAJI

Erkek çalışanlar için de askerlik borçlanması ile bir yıla kadar emeklilik yaşını öne çekmek mümkün oluyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli. Askerliğin sigorta başlangıç tarihinden önce yapılması.

ENGELLİLERE VERGİ İNDİRİMİ

Engelli çalışanlar için de emeklilikte bir çok avantaj bulunuyor. Engelliler vergi indirimi ile daha erken yaşta emekli olması hakkına sahip oluyor.

erken-emeklilik-bileti-49-50-51-52-yasa-cikti-eytsiz-3650-4557-5265-gun-yetiyor-2.jpg

ENGELLİ ÇOCUĞUNA BAKAN ANNELERE PRİM DESTEĞİ

Ağır engelli çocuğu olan ve çocuğunun bakımıyla yükümlü olan annelerde devletten prim desteği alabiliyor. 2004 yılı sonrası için verilen prim desteği emeklilik yaşını öne çekiyor.

AĞIR İŞLERDE ÇALIŞANLARA ERKEN EMEKLİLİK

Madencilik gazetecilik gibi meslek gruplarında çalışanlar için prim desteği var. Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışanlar daha yüksek prim sahibi oluyor bu sayede de daha erken emekli olabiliyor.