CHP Büyük Emekli Mitingi’nde Özgür Özel: Emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkacak

Cumhuriyet Halk Partisi bugün Ankara’da ‘Büyük Emekli Mitingi’ düzenliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de yer aldığı mitinge katılım oldukça yüksek. Büyük Emekli Mitingi başlarken CHP lideri Özgür Özel’den önemli açıklamalar geldi.

CHP Büyük Emekli Mitingi’nde Özgür Özel: Emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkacak

Başkent Ankara’da Büyük Emekli Mitingi düzenleyen CHP’nin bu mitingine katılım oldukça yüksek görünüyor. Miting başlarken Emekli Sendikalarının temsilcileri birer konuşma yaptı. Daha sonra sahneye CHP Genel Başkanı Özgür Özel çıktı. Konuşmasına emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye çağrı yaparak başlayan Özel, emekliye vaatlerini de sıraladı. Özgür Özel, CHP’nin iktidar olması halinde emekliler için vaatleri açıklarken emekli maaşı vaadiyle heyecanlandırdı.

CHP’DEN ANKARA’DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ

Cumhuriyet halk Partisi (CHP), Ankara’da Büyük Emekli Mitingi düzenledi. 26 Mayıs 2024 Pazar günü düzenlenen bu mitinge katılımın oldukça yüksek olduğu görüldü. CHP lideri Özgür Özel’in de yer aldığı mitingde konuşma yapan CHP lideri Özgür Özel, ‘Ömrünü bu memlekete adayan emekliler hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına başladı. İktidarın 2024 yılını emekli yılı ilan etmesine değinen Özel, emekli maaşlarına sitem etti ve ‘1 Ocak’ta verilecek maaşı 10 bin lira diye belirttiler. İngilizceye Almancaya tercümesi olmayan bir emekli maaşına sizleri mecbur edene yazıklar olsun.’ dedi.

chp-buyuk-emekli-mitingi-ozgur-ozel-emekli-maasi-asgari-ucret-seviyesine-cikacak.jpg

CHP'NİN İLK SEÇİM VAADİ EMEKLİLERE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'nde CHP'nin ilk seçim vaadini duyurdu. CHP'nin ilk seçim vaadi emeklilere yönelik oldu. Özel, CHP'nin iktidara gelmesi halinde emekli maaşının önce asgari ücrete 2 yıl sonra da 1.5 asgari ücret seviyesine çıkarılacağını söyledi. Bugün Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen Büyük Emekli Mitingi'nde konuşan Özel, hem hükümeti hem de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirdi. Konuşmasında sert eleştirilere yer veren Özgür Özel, 'Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al saraya git.' dedi.