Başıboş sokak köpeklerini toplamaya başlayan belediyeye tepki yağdı

Bir süredir tartışma konusu olan ve tepki çeken başıboş sokak köpekleri ile ilgili düzenlemenin TBMM’den geçerek yasalaşmasının ardından gözler belediyelere çevrilmişti. Yasanın Meclis’ten geçmesiyle harekete geçen belediyeye tepki yağdı.

Başıboş sokak köpeklerini toplamaya başlayan belediyeye tepki yağdı

Başıboş sokak köpekleri ile ilgili düzenlemenin Meclis’ten geçerek yasalaşmasının ardından harekete geçen ilk belediye Silvan Belediyesi oldu. DEM Partili Silvan Belediyesi’nin sokak köpekleri için harekete geçmesiyle birlikte sosyal medyada da tepkiler yükseldi. Belediye tarafından yapılan paylaşım gelen tepkiler üzerine kısa süre içinde silindi.

BELEDİYE EKİPLERİ HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Başıboş sokak köpekleri ile ilgili düzenlemenin TBMM’den geçerek yasalaşmasının ardından ilk harekete geçen belediye DEM Partili Silvan Belediyesi oldu. Yasanın Meclis’ten geçmesiyle birlikte Diyarbakır ilçe belediyesi hemen harekete geçti. DEM Parti yönetimindeki Silvan Belediyesi ekipleri sokak köpeklerini yakalayıp barınaklara teslim etmeye başladı. Harekete geçen belediye tarafından yapılan paylaşım ise tepki topladı.

basibos-sokak-kopeklerini-toplamaya-baslayan-belediyeye-tepki-yagdi.jpg

KÖPEKLERİ TOPLADIKLARI ANLAR PAYLAŞILDI

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bu sabah saatlerinde TBMM'den geçti ve yasalaştı. Yasanın Meclis’ten geçmesinin ardından ilk harekete geçen belediye ise Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi oldu. Silvan Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler başıboş sokak köpeklerini yakalayarak barınaklara teslim etmeye başladı. Silvan Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından da belediye ekiplerinin sokaklardan köpekleri topladığı anların fotoğrafları paylaşıldı.

basibos-sokak-kopeklerini-toplamaya-baslayan-belediyeye-tepki-yagdi-001.jpg

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE PAYLAŞIMI SİLDİLER

Silvan Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ‘Başıboş gezen köpekler toplandı. İlçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpekleri belediyemiz ekipleri tarafından toplanarak barınaklara yerleştirildi.’ ifadelerine yer verildi. Bu notla paylaşılan fotoğraflara gelen tepkiler üzerine yapılan paylaşım kısa süre içinde silindi.