Seçimden sonra dolar kuru için tahminler! Dikkat çeken analiz geldi

Türkiye’nin kilitlendiği 2024 Yerel Seçimlerine sadece 2 gün kaldı. 31 Mart tarihinde yapılacak seçim öncesinde dolar ve altın yorumları da inceleniyor. Özellikle de yatırımcılar uzmanların yorumlarını yakından takip ediyor.

Seçimden sonra dolar kuru için tahminler! Dikkat çeken analiz geldi

Yerel Seçimler için geri sayım devam ederken gözler altın ve dolar kuru yorumlarında. Yerel Seçimler sonrası dolardaki durum ne olacak merak edilirken özellikle de yatırımcılar seçim sonrası piyasalarıyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, seçimden sonra dolar ne olur? Seçimden sonra dolar artar mı? Seçimden sonra dolar düşecek mi, çıkacak mı? Dolar kuru seçimden sonra nasıl olur? İşte detaylar…

YEREL SEÇİMLER TL ÜZERİNDE POZİTİF BİR ETKİ YARATABİLİR

Gözlerin çevrildiği Yerel Seçimlerle ilgili detaylar merak ediliyor. Gözler hem seçim gününde hem de seçim sonrası piyasaların durumuyla ilgili değerlendirmelerde. Seçimden sonra dolar kuru nasıl olacak merak edilirken Goldman Sachs analistleri, bu ay döviz talebinin canlanması nedeniyle Türk Lirası üzerindeki baskının arttığını ve bu Pazar günü İstanbul’da yapılacak olan seçimlerin TL üzerinde olumlu bir etkisi olacağını öngörüyor. Seçim sonuçlarına İstanbul’da veya diğer büyükşehirlerde itiraz edilmemesi durumunda TL için olumlu olacağı belirtiliyor.

PARA VE MALİYE POLİTİKALARINDA BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Türkiye’deki Yerel Seçimler ve seçim sonrasındaki dolar kuru ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Goldman analistleri, Pazar günü yapılacak olan seçimin sonucunun mevcut para ve maliye politikalarında bir değişikliğe neden olmasını beklemiyor. Analistlerin yorumlarına göre, seçimlerden sonra rezervler ve lira üzerindeki baskının azalması bekleniyor. Ayrıca Merkez Bankası’nın sıkı politikayı sürdüreceği de öngörülüyor.