Borçlar siliniyor! Meclis’ten Milyonlara Nefes Aldıran Haber Geldi

TBMM’den milyonlara nefes aldıracak son dakika haberi. Borçlar siliniyor, bugüne kadar ödemeyenler yaşadı.

Borçlar siliniyor! Meclis’ten Milyonlara Nefes Aldıran Haber Geldi

Borçlar siliniyor! Meclis’ten Milyonlara Nefes Aldıran Haber Geldi!

TBMM’den milyonlarca vatandaşı sevindirecek son dakika haberi geldi. Sicil affı onaylandığı, Ayrıca devlet destekli borç kapatma kredisi geliyor. Borcu olan vatandaşlar yeni kampanya ile rahat bir nefes alacak. Meclisten kararı çıktı. Ancak son sözü Cumhurbaşkanı söyleyecek. Cumhurbaşkanı imzası ile karar resmi gazetede yayınlanırsa Milyonlarca kişi borç yükünden Kurtulmuş olacak.

Türkiye son 3 yıldır bir yandan enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da zam yağmuru vatandaşın belini büküyor. Özellikle kiralarda yaşanan artışlar ve birçok temel gıda ürünün fiyatlarının faiz düzeyde artması nedeniyle milyonlarca vatandaş borç batağına girmiş durumda. Uzun süreden beri beklenen güzel haber TBMM’den geldi. Vatandaşı rahatlatacak sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisi fırsatı başlıyor. Mecliste karar alındı, sicil affı ile birlikte milyonlarca vatandaşın borcu siliniyor. Ayrıca devlet destekli borç kapatma kredisi sayesinde de vatandaşlar bankaları olan borçlarını daha rahat ödeme fırsatına sahip olacak. Peki borç kapatma kredisi şartları neler? Sicil affından kimler yararlanabilir?

SİCİL AFFI O BORÇLARA GELİYOR

Milyonlarca vatandaşın uzun süreden beri beklediği haber tbmm'den geldi. Borç batağında bulunan vatandaşları rahatlatacak karara göre vergi borçları trafik cezaları ve SGK primleri için sicil affı geliyor. Kamu borçları bu alt kapsamına alınırken şartlar ve detayların da önümüzdeki günlerde bakanlıklar tarafından açıklanacağı düşünülüyor.

DEVLET DESTEKLİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ VERİLECEK

Türkiye’de milyonlarca vatandaş hayat pahalılığı ve enflasyon sebebiyle zor günler geçiriyor. Asgari ücret ve emekli maaşları artık açlık sınırının çok altında kalmış durumda. Ay sonuna getirmekte kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar bir yandan da vergi borçları ve sigorta prim borçları gibi durumlarla karşı karşıya kalıyordu. Nihayet beklenen karar TBMM’den çıktı. TBMM onayıyla sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisi fırsatı geliyor. Vatandaşlar kamuya olan borçlarını sicil affı sayesinde faizsiz ödeme fırsatına ulaşırken bankaları olan kredi ve kredi kartı borçları içinde borç kapatma kredisi devlet desteği ile verilecek.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Milyonlarca kişinin beklediği sicil affı ve borç kapatma kredisinde sona gelindi. Devlet destekli borç kapatma kredisi ve sicil affı TBMM'de onaylandı. Şimdi ise geriye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı onaylar ve resmi gazetede yayınlanırsa milyonlarca vatandaş borç yükünden kurtularak rahat bir nefes alma fırsatına sahip olacak.