UEFA Avrupa Ligi Finali İstanbul’da oynanacak! Stadyum da belli oldu

UEFA’dan gelen resmi açıklama ile 2027 UEFA Avrupa Ligi Final maçının İstanbul’da oynanacağı duyuruldu. 2927 UEFA Avrupa Konferans Ligi final maçı da İstanbul'da oynanacak. Müsabakaların oynanacağı stadyumlar da belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi Finali İstanbul’da oynanacak! Stadyum da belli oldu

2026 UEFA Avrupa Ligi final maçı ile 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi final maçının İstanbul’da oynanacağı açıklandı. Dev maçlara ev sahipliği yapacak olan stadyum da belli oldu. Süper Lig devlerinden Beşiktaş’ın stadı olan Tüpraş Stadyumu 2026 Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapacak.

FİNAL MAÇLARI İSTANBUL’DA OYNANACAK

UEFA’dan gelen açıklamayla dev finallerin İstanbul2da oynanacağı öğrenildi. Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamada UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Konferans Ligi finali için Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray kulüplerinin statlarından biri şeklinde başvuruda bulunulduğunu duyurmuştu. 2026 UEFA Avrupa Ligi final maçı ile 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi final maçının İstanbul'da oynanacağı açıklandı.

uefa-avrupa-ligi-finali-istanbul-da-oynanacak-stadyum-da-belli-oldu.jpg

BEŞİKTAŞ’IN STADINDA OYNANACAK

UEFA’dan gelen açıklama ile dev finallerin İstanbul’da oynanacağı haberi verildi. Final maçlarından birine Beşiktaş’ın stadyumu olan Tüpraş Stadyumu ev sahipliği yapacak. 2026 Avrupa Ligi final maçının Tüpraş Stadyumu'nda oynanacağı açıklandı. Buna göre Tüpraş Stadyumu ikinci defa bir UEFA finali organizasyonuna ev sahipliği yapmış olacak. 2019 yılında Liverpool ile Chelsea’nın karşı karşıya geldiği UEFA Süper Kupa final maçı da Beşiktaş’ın o dönem ismi Vodafone Park olan stadyumunda oynanmıştı.

AVRUPA KONFERANS LİGİ FİNALİ YENİ ANKARA STADYUMU'NDA OYNANACAK

Dev finallerden biri ise inşası devam etmekte olan Yeni Ankara Stadyumu'nda oynanacak. 2027 Avrupa Konferans Ligi final maçı için Yeni Ankara Stadyumu düşünülüyor. Ancak Yeni Ankara Stadyumu'na dair gerekli süreçlerin tamamlanamaması durumunda bu final müsabakası da Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak.