Böyle skandal görülmedi! Edgar Ie kendisi yerine ikiz kardeşini maçlara çıkarmış

Böyle olay ne görüldü, ne duyuldu. Dinamo Bükreş’te forma giyen Edgar Ie’nin maçlara kendisi yerine ikiz kardeşini çıkardığı iddia edildi.

Böyle skandal görülmedi! Edgar Ie kendisi yerine ikiz kardeşini maçlara çıkarmış

Dünya futbolunu sarsan olay tarihin en büyük dolandırıcılık olayı olabilir. İddiaya göre Dinamo Bükreş’te forma giyen Edgar Ie maçlara kendisi yerine ikiz kardeşini çıkardı. En az 5 maçta Edgar Ie’nin yerine ikizi Edelino’nun oynadığı iddia ediliyor. Üstelik bu olayın faturası da Dinamo Bükreş’e kesilecek gibi duruyor.

Romanya futbolunu çalkalayan iddia dünyanın da gündemine oturdu. Daha önce Süper Lig'de Başakşehir ve Trabzonspor'da da forma giyen Portekiz asıllı gine milli takımı futbolcusu Edgar Le’nin Dinamo Bükreş’te en az 5 maçta kendisi yerine kardeşini oynattığı öne sürüldü.

Romanya basınında yer alan haberlere göre Şubat ayında Dinamo Bükreş'e transfer olan Edgar Ie, Takımda bazı maçlara kendisi çıkmak yerine ikiz kardeşini çıkardı. İkiz kardeşim en az 5 maçta Edgar yerine forma giydiği öne sürülüyor.

Söz konusu skandalı iddialara ilişkin Romanya Futbol Federasyonu tarafından soruşturma başlatıldı. Bir yandan ligde zor günler yaşayan Dinamo Bükreş bir yandan da bu sorunla karşı karşıya kaldı. İddiaların gerçek çıkması durumunda Dinamo Bükreş’in 8 puanı silinebilir ve doğrudan küme düşürülebilir.

Skandal olayın ortaya çıkışı da oldukça ilginç oldu. İddiaya göre Edgar le oldukça akıcı bir şekilde İngilizce konuşurken ikiz kardeşi Edelino le konuşamıyor. Edelino’nun Takım içinde kendisini İngilizce yerine Portekizce ifade etmeye çalışması takım arkadaşlarının dikkatini çekti ve gerçekler Bu şekilde ortaya çıktı.