Arda Güler Portekiz maçına sonradan dahil oldu Montella’dan itiraf geldi

A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024 grup maçları müsabakalarında Portekiz ile oynadığı karşılaşma sosyal medyanın gündemine yerleşti. Futbolseverleri ekrana kilitleyen maçın ilk 11’i çok eleştiri almıştı.

Arda Güler Portekiz maçına sonradan dahil oldu Montella’dan itiraf geldi

Türkiye-Portekiz maçında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella’nın ilk 11 trcihi sert bir şekilde eleştirilmişti. Arda Güler ve Mert Müldür’ün ilk 11’de yer almaması futbolseverler tarafından tepkiyle karşılanırken maçın ilerleyen dakikalarında genç yıldız Arda Güler oyuna dahil olmuştu. Türkiye’nin 3-0’lık mağlubiyetiyle sonuçlanan maçın ardından Vincenzo Montella’dan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

MONTELLA’DAN ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

EURO 2024’TE F Grbu’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, dün akşam Portekiz ile kozlarını paylaştı. Türkiye-Portekiz maçı 3-0’lık Portekiz’in galibiyetiyle sonuçlandı. Bu karşılaşmada en çok konuşulan ise Montella’nın ilk 11 tercihi oldu. Arda Güler ve Mert Müldür’ün ilk 11’de yer almaması futbolseverler tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Montella, Arda Güler’i neden oynatmadığını anlattı.

arda-guler-portekiz-macina-sonradan-dahil-oldu-montella-dan-itiraf-geldi.jpg

‘GERÇEKTEN ÜZGÜNÜM’

Maç sonu açıklamasında İsmail Yüksek, Milli Takım kalecileri ve Arda Güler ile ilgili yorumlarını dile getiren Vincenzo Montella, İsmail Yüksek’in çok büyük bir sakatlıktan geri döndüğünü ve 90 dakika oynamaya hazır olmadığını söyledi. Arda Güler konusunda üzgün olduğunu söyleyen Montella, ‘’Arda Güler konusunda gerçekten üzgünüm. Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken de düşündüm. 3-0’dayken bir gol atarız düşüncesiyle aldım.’ dedi. Milli Takım kalecileri hakkında da yorum yapan Montella, ‘Üç tane iyi kalecimiz var. Altay Bayındır İtalya maçında iyi performans gösterdi. Galler maçında da sonradan girdi ve iyiydi. Üç kalecimiz de iyi. Bir şeyler ters gidince ilk düşman Milli Takım’ın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken bildiklerimi uyguluyorum.’ dedi.

arda-guler-portekiz-macina-sonradan-dahil-oldu-montella-dan-itiraf-geldi-001.jpg