Orhan Pamuk’un kitap okuyarak tıraş olduğu anlar gündem oldu

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk Büyükada'da bir berberde tıraş olurken objektiflere yansıdı.

Orhan Pamuk’un kitap okuyarak tıraş olduğu anlar gündem oldu

Pamuk'un Tolstoy’un İvan İlyiç’in Ölümü kitabını okuyarak tıraş olması ise dikkat çeken detaylardan oldu. O anlar sosyal medyada gündem olmayı başardı. Usta yazar Orhan Pamuk, Benim Adım Kırmızı, Kar, Masumiyet Müzesi, Veba Geceleri, Sessiz Ev, gibi eserlerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

orhan-pamukun-kitap-okuyarak-tiras-oldugu-anlar-gundem-oldu.jpg

Pamuk, geçtiğimiz günlerde Büyükada'da bir berberde objektiflere yansıdı. Usta yazarın Tolstoy’un İvan İlyiç’in Ölümü kitabını okuyarak tıraş olması ise dikkat çekti. Berberle muhabbet ederken gayet mutlu gözüken Pamuk'un o anları sosyal medyada gündem olmayı başardı. Ünlü yazarı hayranları yorum yağmuruna tuttu. Yazarın berber videosuna "Yazdığı kitabın konusu berber olabilir", "Kitabı hiç hayatından çıkarmaz", "Gayet mutlu gözüküyor" şeklinde yorumlar yapıldı.

orhan-pamukun-kitap-okuyarak-tiras-oldugu-anlar-gundem-oldu-001.jpg

ORHAN PAMUK KİMDİR?
Orhan Pamuk, 1952 senesinde İstanbul’da hayata gözlerini açmıştır. Kalabalık bir ailede, şehrin zengin semti Nişantaşı’nda büyüdü. Liseyi İstanbul’daki Robert College’da okumuştur. Pamuk, çocukluğundan 22 yaşına kadar sürekli resim yaptığından, ileride ressam olacağını düşünüyordu. Üç sene İstanbul Teknik Üniversitesinde Mimarlık okuduktan sonra, mimar ve ressam olmayacağına karar vermiştir. Mimarlık bölümünü bırakan Pamuk, İstanbul Üniversitesi’nde Gazetecilik okumuştur. 23 yaşından sonra yazar olmaya karar vermiştir ve tüm uğraşlarını bir kenara koydu, eve kapanıp kendini yazmaya vermiştir.