Gümüş Yüzük Parmağınıza Sıkışırsa Nasıl Çıkarırsınız?
Parmaklar hava, hastalık ve diğer özel sebepler nedeniyle şişebilir. Bu zaman parmakta olan yüzük parmağa sıkışır ve çıkmaz. Aynı zamanda doğru ölçüde alınmayan yüzükler de parmağınıza sıkışabilir.
Parmaklar hava, hastalık ve diğer özel sebepler nedeniyle şişebilir. Bu zaman parmakta olan yüzük parmağa sıkışır ve çıkmaz. Aynı zamanda doğru ölçüde alınmayan yüzükler de parmağınıza sıkışabilir. Parmağa sıkışan yüzük venöz çıkışın tıkanmasına sebep olabilir, bu da tatsız sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle hiç zaman kaybetmeden parmağa sıkışmış yüzüğün çıkarılmasında yarar vardır.
Parmağa sıkışan gümüş yüzüğü asla parmağı ve yüzüğü çekiştirerek çıkarmaya çalışmayın. Bu, parmağınıza hasar verebilir aynı zamanda yüzüğün daha çok sıkışmasına ve deforme olmasına sebep olabilir. Parmağa sıkışmış yüzüğün çıkarılmasının en basit yöntemi musluk suyudur. Su parmağın şişliğini giderir. Yüzüğün sıkıştığı eli 5-10 dakikasoğuk sudabeklettikten sonra kan akışının yönünü değişmek için elinizi yukarıya doğru tutup yüzüğü döndürerek parmağınızdan çıkarabilirsiniz. Bu yöntem yüzüğü parmağınızdan çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca soğuk su kompresi ve buz da uygulayarak parmağınıza sıkışan gümüş yüzüğü çıkarmayı deneyebilirsiniz.
En çok kullanılan yöntemlerden biri de gümüş yüzüğün sıkıştığı parmağın yağlanarak ya da parmağı kaygan hale getirecek bir ürünün sürülerek çıkarılmasıdır. Sıkışan parmağa her evde bulunabilecek tereyağı, sıvı yağ veya herhangi bir yağlı merhem, sıvı sabun, el kremi, sampuan ve balsam sürülebilir. Ama bunlar sürülürken hafif hareketlerle bastırmadan uygulanması gerekiyor. Bir kumaş parçası yardımıyla yüzüğü iyi kavrayabilirsiniz. Bu şekilde çıkarırsanız rahat şekilde parmağa sıkışmış gümüş yüzüğü çıkarabilirsiniz.
Paramağa sıkışmış gümüş yüzükleri ev ortamında çıkarmanın başka bir yöntemi de eğer yağ ve sabun sürülmesi bir sonuç vermezse iğne ve iplik yardımıyla çıkarmaya çalışabilirsiniz. Yine her evde bulunabilecek yaklaşık bir metre uzunluğundaki güçlü ve kaygan iplik (ipek) size parmağınıza sıkışmış yüzüğü çıkarmakta yardımcı olabilir. İnce iğne alınması parmağa sıkışmış yüzükle parmağın arasına rahatca geçimenizi sağlayacaktır. İpliğin bir ucunu sıkışmış yüzüğün alt kısmından geçirip hiç boşluk kalmayacak şekilde parmağınıza sarın, ipliğin parmağın ucuna gelen kısmın tutaraksardığınız kısmını çözmeye çalışın ve yüzüğü öyle çıkarmayı deneyin. Bu şekilde yüzüğün parmağın ucuna doğru hareket etmesi gerekiyor.
En yaygın yöntemlerden olan soğuk suyla tuzun karıştırılmasıdır. Solüsyonda beş dakika bekletilmiş parmağın şişkinliği azalır ve yüzüğün sıkışan parmaktan çıkmasına yardımcı olur.
Bütün bu yöntemlerden başka tıbbi yöntemlerle de parmağa sıkışan gümüş yüzüğü çıkarmak mümkündür. Bu yöntemleri doktor kontrolünde yapmanız gerekiyor. Çünkü kullanacak ilaçlar alerjik reaksiyon verebilir. Anesteziklerden novokain’ler kompres yapabilirsiniz, ödem için heparin, troxevasin merhemlerini sürebilirsiniz, iltihap önleyici ilaçlar kullanabilir veya parmağı alkol, etanol ile kompres yapabilirsiniz. Bu ilaçlar etkisini hemen göstermez. Etkiyi görebilmek için birkaç saat beklemeniz gerekebilir.
Parmaktaki şişkinlik yüksek hava sıcaklığından dolayı da olabilir. Eğer şişmeye eğilimliyseniz sıcak havalarda yüzük takmamanız tavsiye ediliyor. Bu durumlarda ellerinizi kalp çizgisi üzerine kaldırırsanız bu pozisyonda bir süre kola giden kan akışı azalır ve şişlik azalır. Bu durumdayken parmağınıza sıkışan gümüş yüzüğü kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Tüm bu yöntemleri uygulamak istemiyorsanız gün içerisinde sık sık saf su içerek vücudunuzdaki tuzdan kurtulmaya çalışın. Tuz vücutta ödem yapar. Saf su tüketerek vücudunuzdaki tuzu atarsanız ödeminiz gider ve parmağınıza sıkışmış gümüş yüzüğü çıkarabilirziniz. Bunun için de en az bir gece beklemeniz gerekiyor.