Göbek Eritme Egzersizleri ve göbeği eritecek diyetler
Obezite kadar bölgesel yağlanma da kişilerin önemli sorunlarından birini oluşturmakta. Özellikle göbek bölgesinde biriken yağlanma sonucu vücudun aldığı orantısız şekil kadın erkek herkesi rahatsız ediyor. İşte Göbek Eritme Egzersizleri ve göbeği eritecek diyetler hakkında tüm detaylar ve ufkunuzu açacak bilgiler..
Obezite kadar bölgesel yağlanma da kişilerin önemli sorunlarından birini teşkil etmekte. Özellikle göbek bölgesinde biriken yağlanma sonucu vücudun girdiği orantısız şekil kadın erkek herkesinin korkulu rüyası.. İşte Göbek Eritme Egzersizleri ve göbeği eritecek diyetler hakkında hazıladığımız araştırma dosyası..
Tek yönlü zayıflama teknikleri her ne kadar etkili olabilse de kişinin yapısı, psikolojik durumu, zamansal şartları, ekonomik durumu gibi kişisel değişkenliklerden ötürü her teknik maalesef ki herkes için geçerli olamayabiliyor. Göbek bölgesinde oluşan bölgesel yağların nasıl eritilebileceğini ve sonrasında formumuzu korumak için gerekli her şeyi sizin için araştırdık.
Göbek bölgesindeki yağları eritmede yardımcı olan besinler nelerdirGöbek yağlarını eritme konusunda birçok bilim adamının yapmış olduğu araştırmalarda, hangi gıda ve besinlerin göbek eritmede etkili olduğu tespit edilmiştir. İşte bu yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı besinler ve özellikleri.
Elma sirkesi: yağ depolanmasını engelleyici ve yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahiptir. Salatalara ekleyebileceğiniz gibi daha etkili bir hale getirmek için bir çay bardağı suyla bir yemek kaşığı elma sirkesini seyreltip içerek kullanabilirsiniz.
Aspit yağı: Elma sirkesinde olduğu gibi salatalarda kullanabilirsiniz içerisinde bulundurduğu asitler ile metabolizmayı hızlandıracak ve yağ yakımına neden olacaktır.
Muz: Muzun zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisi içindeki potasyum minerallerine büyük oranda sahip olmasından kaynaklı. Potasyum metobolizmayı hızlandırır vücudun ödem tutmasını engeller.
Kırmızı renkli besinler: Kırmızı renkli meyve ve sebzelerin ortak özelliği içerisinde yüksek miktarda antioksidan bulundurmasıdır. Bu gruba giren besinlerden çilek, yoğurtla birlikte yenildiği takdirde size hem bir öğün sağlamış olacaktır hem de tokluk hissini lezzetlendirecektir. Aynı zamanda çilek kas güçlendirici bir gıda olduğu için spor yapan kişiler tarafından tüketilmelidir.
Turunçgiller: Egzersiz sırasında yağların yüzde 30 oranında daha hızlı yanmasını sağlar. Yiyeceklerinize bol bol limon sıkabilirsiniz.
ZARARLI YAĞLARA DİKKAT
Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay’ın da son zamanlarda dile getirdiği önemli konulardan biri de zararlı yağlar. Yağların zararları kadar vücuda yararları da bulunmaktadır. Burada önemli olan vücudun ihtiyacı kadar olan ve doğru yağları kullanmak.
Vücudumuzda oluşan zararlı yağlara “trigliserid”, yiyeceklerle dışarıdan aldığımız yağlardır. Bunlara genel olarak trans yağlar denir. Trans yağ trans-izomer doymamış yağ asitlerine verilen addır. Doğal ve doğal olmayan trans yağlar vardır. Hidronijenize ile elde edilen Trans yağ, doğal bir yağ türü değildir. Bitkisel sıvı yağların ”hidrojenize” adlı bir işlemden geçirilmesiyle oluşur. Yani trans yağlar, içlerine hidrojen karıştırılarak çok yüksek sıcaklıklarda ısıtılır ve yağın bayağı bir katılaşması sağlanır.
Trans yağ doğal olarak et ve tereyağı gibi hayvansal ürünlerde de bulunur. Bular doğal trans yağlardır. Az miktarda ve ölçülü bir şekilde tüketilmesinde sağlık için bir tehlike yoktur. Hatta iyi trans yağların kansere karşı olumlu etkileri bulunduğu bilinmektedir.
Trans yağlar nelerde bulunur?
Trans yağlar, margarinlerde, hidrojenize edilmiş bitkisel yağlarda, rafine edilmiş bitkisel yağlarda, pakete girmiş hazır gıdalarda ve kızartılmış yiyeceklerin neredeyse tamamında bulunur.
Transyağların zararları nelerdir?
Yayınladığımız videoda basit ısınma hareketlerini göreceksiniz.
Düz mekik
çok sert olmayan düz bir zemine sırt üstü yatınız.
Ayak tabanlarınız yere basacak şekilde dizleriniz 90 derecelik bir açı ile kırınız
İlk başlarda başınızı dizinize kadar getiremeyebilirsiniz bunun için kendinizi çok zorlamayın zamanla dizinize yaklaşacaktır.
Düz mekikte nefes dize yükselirken verilir yatma pozisyonuna geçerken alınır.
5 er mekik hareketi ile başlayabilirsiniz.
Basit çapraz mekik
Yan bel kaslarınızı çalıştırır
Düz mekik pozisyonu alınız
Dizlerinize doğrulurken sol dirseğinizi sağ dizinize değdirmeye çalışınız.
diz kırık şekilde ters mekik
alt karın kaslarını çalıştırır. (göbek deliği altı)
dizlerinizi dik açı şeklinde tutunuz
ve karnınıza doğru getirebildiğiniz kadar çekip dizlerin açısını bozmadan tekrar aşağıya indiriniz. Ayağınızı yere egzersiz boyunca değdirmezseniz hareket çok daha etkili olacaktır.
Daire çizme
Yan Bölge Çalıştırma
Mekik pozisyonunda sırt üstü yatınız. Kollar iki yanda açık avuç içleri yere değecek. Dizleriniz 90 derece kırık üst bölgenizi hareket ettirmemeye çalışarak dizlerinizi sağa ve sola doğru resimdeki gibi yere değdirmeye çalışınız.
Spor egzersizimizin bitiminde kaslarımızı eski haline getirmemiz gerekiyor. Egzersiz sırasında vücudumuzda laktik asit birikmesi olur bu da spor sonrası kaslarımızın tutulması anlamına gelmektedir. Bunun dışında egzersiz sırasında nabız atışlarımız yükselmiştir. Nabzımız yükselmişken egzersizin aniden bitirilmesi vücudumuza zarar verir. Nabız kontrolü ve laktik asit birikmesini önlemek ve yaptığımız aktiviteyi sağlıklı bir şekilde sonlandırmak için 3 ila 5 dakika arasında soğuma yapmamız gerekiyor.