Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olan Numan Kurtulmuş Bakan Kurulu Toplantısının ardından Türkiye gündeminde geniş bir yankı uyandıracak açıklamalarda bulundu.
Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:Şimdi diyoruz ki, aynı modeli Rakka’da kullanalım.
Rakka’da da bu çerçevede o şehrin ahalisinden oluşan muktedir yerel unsurlar desteklensin, uluslararası camia, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer unsurlar buraya lojistik destek versin.” şeklinde çok önemli açıklamalarda bulundu.
Rakka Operasyonu ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:
En kısa zamanda bütünüyle El Bab temizlendikten sonra oraya da insanlar gelecektir. Şimdi diyoruz ki, aynı modeli Rakka’da kullanalım. Rakka’da da bu çerçevede o şehrin ahalisinden oluşan muktedir yerel unsurlar desteklensin, uluslararası camia, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer unsurlar buraya lojistik destek versin, orası DEAŞ’tan temizlensin, temizlendikten sonra da bir başka terör örgütünün eline teslim edilmesin.
Pozisyonumuz çok açık, nettir. Bu pozisyonumuzla gerekli görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler çerçevesinde belli bir sonuç alınırsa Türkiye bu sonuca göre hareket eder.
Numan Kurtulmuş kimdir?
64. ve 65 hükümette Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş 1959′de Ünye’de dünyaya gelmiştir.
İsmini aldığı dedesi Numan Kurtulmuş, Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev yapmış, Balkan Savaşında savaşmış ve Sakarya Meydan Savaşında yaralanarak gazi olmuştur. Ayrıca, dedesi latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi’nin yazarıdır. Babası İlim Yayma Cemiyeti’nin önde gelen isimlerinden İsmail Niyazi Kurtulmuş’tur. Halen, ailesi ile birlikte İstanbul’un Fatih ilçesinde ikamet etmektedir.
1988′de Sevgi Kurtulmuş ile evlenen Numan Kurtulmuş‘un Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu dünyaya gelmiştir.
İleri derece İngilizce bilen Numan Kurtulmuş, Fenerbahçe takımını tutmaktadır.
Numan Kurtulmuş, lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde aldı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
1988-1989 yılları arasında ABD’de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. Numan Kurtulmuş, 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı.
Numan Kurtulmuş eğitimini tamamladığı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde sosyal siyaset, çalışma ekonomisi ve insan kaynakları yönetimi hocalığı yaptı. Ayrıca, çeşitli uluslararası ve Türk kuruluşların sempozyum ve seminerlerinde konuşmacı olarak yer aldı.
Numan Kurtulmuş Siyaset hayatı
Numan Kurtulmuş, 1998 yılında siyaset yaşamına Necmettin Erbakan’ın yanında girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2001 yılında Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi’ne katıldı. 2008 yılında Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi.
11 Temmuz 2010′da Ankara’da yapılan 4. Olağanüstü Kongre’ye iki listenin tek adayı olarak katılan Numan Kurtulmuş, yeniden Genel Başkanlığa oldu. 1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi’nden istifa ederek 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)’ni kurdu.
12 Temmuz 2012′de HAS partiyi feshedip AK partiye katıldı. 64. ve 65. hükümetlerde başbakan yardımcısı oldu.