Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için SON DAKİKA haberi geldi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Müjdeli Haber: Meclis Gündeminde!

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için SON DAKİKA haberi geldi

Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte TBMM'nin açılmasına sayılı günler kala, staj ve çıraklık sigortası mağdurları için umutlar yeniden yeşeriyor. TESK Başkanı'nın açıklamaları, milyonlarca mağdur için yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Türkiye genelinde uzun süredir çözüm bekleyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları, Haziran ayının gelmesiyle birlikte TBMM'nin açılmasını umutla bekliyor. Özellikle 1999 öncesi staj ve çıraklık sigortası bulunan ancak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalanamayanlar, yeni gelişmelerle birlikte haklarını arama mücadelesine devam ediyor.

TESK BAŞKANINDAN UMUT VERİCİ AÇIKLAMALAR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamalarla staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına umut ışığı yaktı. Palandöken, Haziran ayının gelişiyle mağdurların seslerinin daha güçlü duyulacağını ve meclis gündemine taşınabileceğini belirtti.

AKDENİZ STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI DERNEĞİ’NDEN DESTEK

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk, sosyal medyada yaptığı paylaşımla, TESK Başkanı ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini ve konunun meclis gündemine taşınmasının beklendiğini aktardı.

MECLİS GÜNDEMİNDE NELER OLACAK?

Haziran ayı, staj ve çıraklık sigortası mağdurları için kritik bir döneme işaret ediyor. TBMM'nin açılmasıyla birlikte, bu konunun ilk gündem maddelerinden biri olması bekleniyor. Uzun süredir seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar için, bu ay, bekledikleri değişimin başlangıcı olabilir.

KİMLERİ KAPSAYACAK?

EYT’de kapsam dışı kalan staj ve çıraklık mağdurları, yeni bir düzenleme bekliyor. Yapılacak olan bu düzenleme Lise ya da üniversite staj ve çıraklık süresi olan ancak sigortası yapılmamış olan kişileri kapsayacak. Bu kişilerin sayılarının 250 bine yakın olduğu tahmin ediliyor.