Şırnak İdil’de yangın! 7 köy etkilendi ekipler bölgede

Diyarbakır ve Mardin sınırında çıkan yangının ardından bu kez de Şırnak’ın İdil ilçesinde yangın meydana geldi. İdil ilçesinde çıkan ve akşam saatlerinde kontrol altına alındığı aktarılan yangının rüzgarın etkisiyle yeniden başladığı öğrenildi.

Şırnak İdil’de yangın! 7 köy etkilendi ekipler bölgede

Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan ve can kayıplarına sebep olan yangının ardından Şırnak İdil’de de anız yangını çıktığı öğrenildi. Akşam saatlerinde kontrol altına alındığı belirtilen yangının rüzgarın etkisiyle yeniden başladığı ve kısa sürede büyüyerek tam 7 köyü etkilediği bildirildi. İtfaiye ekipleri acil teyakkuza geçerken çevre belediyelerin itfaiye ekipleri de yangını söndürmek için bölgeye intikal etti.

TAKVİYE EKİPLER DE BÖLGEDE

Şırnak İdil ilçesinde de anız yangını çıktı. Akşam saatlerinde kontrol altına alındığı belirtilen yangının rüzgarın etkisiyle yeniden başladığı ve kısa sürede büyüyerek 7 köyü etkilediği bilgisine yer verildi. İdil Belediyesi itfaiye ekipleri ile çevre belediyelerden takviye ekipler yangına müdahale için bölgeye intikal etti. İdil Belediyesi’nden yangınla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada; ‘Suriye tarafından rüzgarın etkisi ile hızla ilerleyen anız yangını İdil ilçesine bağlı 7 köyü etkilemiştir. Yangın haberi üzerine İdil Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangını söndürmek için araç ve ekiplerimizle birlikte yangının olduğu bölgeye intikal etmiştir. Sınır hattı boyunca süren yangını söndürmek için Cizre Belediyesi ve Silopi Belediyesi araç ve ekipleriyle birlikte bölgeye intikal etmiştir.’ denildi.

sirnak-idil-de-yangin-7-koy-etkilendi-ekipler-bolgede.jpg

DİYARBAKIR VE MARDİN’DE ÇIKAN YANGINDA 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İdil ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bölge halkının da yangını söndürme çalışmalarında seferber olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangında 14 kişi hayatını kaybetmiş, 78 kişi de yangından etkilenmişti. Yüzlerce hayvanın telef olduğu büyük yangında hızla büyüyen alevlerin 2 bin 100 futbol sahası kadar alanı küle çevirdiği kaydedilmişti.