Sıcak patates yedi günlerce komada kaldı

Kars'ta, annesinin dışarıda olduğu esnada sobanın üzerinde pişen sulu patatesi yiyen 6 yaşındaki Muhammet Emir Çiçek, nefes alamaz hale gelince Elazığ'a sevk edildi.

Sıcak patates yedi günlerce komada kaldı

Özel bir hastanede Uzm. Dr. Güneri Atalan ve ekibinin tedavisi sonucu 6 gün komada kalan Muhammet, sağlığına kavuşmasıyla hastaneden taburcu oldu. Kars'ta yaşanan bu olayda, 6 yaşındaki Muhammet Emir Çiçek, annesinin dışarıda olduğu esnada sobanın üzerinde pişen sulu patatesten yedi. Sonrasında fenalaşan Muhammet, önce Digor İlçe Hastanesine, ardından da Kars Devlet Hastanesine kaldırıldı. 6 yaşındaki Muhammet nefes alamaz hale gelince nefes borusunun üstünden trakeostomi denilen bir delikle havalandırma sağlanarak mevcut haliyle genel durumu kötü, bilinç ve şuur kapalı ve sıcak yemeğe bağlı olarak yemek borusu girişi, soluk borusu girişi, ses telleri, sol ve sağ akciğerlerde yanığa bağlı ciddi hasarla Elazığ'da bulunan bir hastaneye sevki sağlandı.

sicak-patates-yedi-gunlerce-komada-kaldi.jpeg

CİDDİ YANIKLAR MEYDANA GELDİ

Burada özel bir hastanede Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Güneri Atalan ile ekibi tarafından kabul edilen Muhammet, tam olarak 6 gün boyunca komada kaldı. Kulak Burun Boğaz bölümündeki doktorların da destekleriyle Uzm. Dr. Güneri Atalan ve ekibi, yemek borusunun etrafı, nefes borusunun üst kısmı ve ses tellerinin olduğu yerlerdeki hasarın toparlayınca boğazdaki deliği kapattı. Aynı zamanda epilepsi hastası olan ve bu süreçte birçok kez nöbet geçiren Muhammet sağlığına kavuştu ve evine gönderildi. Hastanın durumu hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Güneri Atalan, "Muhammet, 15 gün önce sobanın üstündeki pişen yemeği sıcak sıcak ağzına atmasıyla beraber nefes almada problem ile acil olarak hastaneye yetiştiriliyor…

sicak-patates-yedi-gunlerce-komada-kaldi-001.jpeg

6 GÜN KOMADA KALDI
Sıcağın yapmış olduğu irritasyona bağlı olarak bizim nefes borusunun giriş deliği dediğimiz larinks girişi ve oradaki ses telleri dediğimiz vokal kordlar ve yemek borusunun etrafında ciddi bir yanığa bağlı hasar meydana geliyor. İlerleyen saatlerde de solunum sıkıntısının artmasıyla beraber Kars Devlet Hastanesine yetiştiriliyor. Muhammet artık nefes alamaz hale gelince de acil şartlarda çok hızlı olarak nefes borusunun üstünden trakeostomi dediğimiz bir delikle havalandırma sağlanarak mevcut haliyle genel durumu kötü, bilinç şuur kapalı ve sıcak yemeğe bağlı olarak sol ve sağ akciğerlerde ciddi bir hasarla hastayı aldık. Yaklaşık 5-6 gün komada tuttuk. Muhammet aynı zamanda bir epilepsi hastası. Bu süreçte çok ciddi epileptik atakları da olmaya başladı. Hayati tehlikesi çok ciddiydi ve fazlaydı. Hepimizi tedirgin etti. 5 günlük derin komaya tutmamızın sonucunda uyandırmaya başladık. KBB'deki uzman arkadaşlarımızın da bu konuda bize çok desteği oldu” ifadelerini kullandı.