Naci Görür Tunceli deprem açıklaması! İlk kez açıklayacağım diyerek uyardı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuk olduğu canlı yayında çok önemli açıklamalara yer verdi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından açıklamaları sık sık gündem olan Görür, bir ilimiz için önemli uyarılarda bulundu.

Naci Görür Tunceli deprem açıklaması! İlk kez açıklayacağım diyerek uyardı

Yaptığı analizler ve yorumları yakından takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı uyarılarla sık sık deprem konusunda yapılması gerekenleri aktarıyor. Konuk olduğu yayınlar ve sosyal medya hesabından sık sık deprem konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli için kritik bir uyarıda bulundu. Olası büyük İstanbul depremi konusundaki uyarıları ve açıklamalarıyla gündeme gelen Görür, depreme karşı alınması gereken önlemleri anlatıyor ve yaptığı analizlere göre önemli uyarılarda bulunuyor. Görür’den bir önemli uyarı da Tunceli için geldi. İşte ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün Tunceli ile ilgili yaptığı deprem uyarısı ve tüm detaylar…

NACİ GÖRÜR’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Haber Global ekranlarına konuk olan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin deprem haritasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Değerlendirmelerinde Tunceli iline de yer veren Görür, Tunceli bölgesindeki deprem riskine dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu.

naci-gorur-tunceli-deprem-aciklamasi-ilk-kez-aciklayacagim-diyerek-uyardi.jpg

NACİ GÖRÜR: TUNCELİ TEHDİT ALTINDA

Konuk olduğu programda önemli açıklamalara yer veren Prof. Dr. Naci Görür, ‘Tunceli tehdit altında’ diyerek ayrıntılı bilgilere yer verdi. Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu fayına dikkat çeken Görür, ‘Ben belki de ilk kez söyleyeceğim burada. Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli’den kimse bahsetmiyor ama tehdit altında. Erzincan-Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1970’lerde deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme potansiyeli var. Günümüze yaklaşırsınız özellikle Pülümür’ün olduğu yer. Erzincan-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7,4’e çıkabilir. Tunceli’ye uzak değil. Batıdan da aktif bir fayla çevrilidir. Ovacık fayı, yavaş hareket ederek deprem üretiyor. Tunceli’nin hemen güneyinde Nazimiye fayı var. Dört taraftan fay ile çevrilidir. Yedisu fayı özellikle endişe konumundadır. Eli kulağında, şakası yok. Zaman olarak kesin konuşamıyoruz. Tekerrür periyodunu bilemiyoruz. MTA’yı bunu tespit etmeye memur edin. Bilimin faydası, yer bilimcinin varoluş nedeni budur.’ dedi.