Kurban Bayramı hava durumu 2024! Beklenen yağış bayramda geliyor

Yurt genelinde kavurucu sıcaklar etkisini sürdürmeye devam ederken gözler Kurban Bayramına çevrildi. Kurban Bayramında hava nasıl olacak, sıcaklar devam edecek mi, yağmur yağacak mı gibi sorular gündemde.

Kurban Bayramı hava durumu 2024! Beklenen yağış bayramda geliyor

Meteoroloji’nin son hava durumu tahminleri yakından takip ediliyor. Haziran ayı ile birlikte artan hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yoğun sıcakların etkili olduğu günlerde gözler Kurban Bayramına çevrildi. Yaklaşan Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak, bayramda hava sıcak mı, serin mi olacak, yağmur yağacak mı gibi sorular peş peşe geliyor. Uzman isimden Kurban Bayramı için hava durumu tahmini geldi. İşte detaylar…

KURBAN BAYRAMINDA SERİN VE YAĞIŞLI HAVA OLACAK

Haziran ayı itibari ile Türkiye genelinde etkili olmaya başlayan sıcak havalar bunaltıcı seviyelerde ilerlerken kavurucu sıcaklar vatandaşların günlük yaşamını da zorlaştırıyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığı günlerde Kurban Bayramı yaklaşırken gözler tekrar hava durumuna çevrildi. Bayramda hava nasıl olacak merak ediliyor. Kavurucu sıcaklar bayramda ara verecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik’ten bayram için hava durumu tahminleri geldi. Yoğun sıcaklıkların hafta sonuna kadar bu şekilde devam edeceğini aktaran uzman isim, Cumartesi ve Pazar günü ise serin ve yağışlı bir havanın yurda giriş yapacağını belirtti.

kurban-bayrami-hava-durumu-2024-beklenen-yagis-bayramda-geliyor.jpg

SICAKLIKLAR 4-6 DERECE DÜŞECEK

Bayram tatilinin başlayacağı hafta sonunda sıcaklıklar düşüşe geçiyor. Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıkların 4-6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerine yaklaşması bekleniyor. Cuma günü Marmara’da sağanak geçişlerinin beklendiğini aktaran Çelik, hafta sonunda ve önümüzdeki hafta boyunca özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde aralıklarla yağış geçişlerinin beklendiğini aktardı. Sıcaklıkların 34-35 derecelerde seyrettiğine dikkat çeken uzman isim, hafta sonundan itibaren sıcaklıklarda düşüş beklendiğini Megakent İstanbul’da sıcaklıkların 27-28 derecelere düşmesinin beklendiğini kaydetti.