Fatura Desteği Onaylandı! İhtiyaç Sahibi Aileler Artık Fatura Ödemeyecek
Devlet, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin tüm faturalarını ödeyecek. Doğalgaz ve elektrik faturası desteği için düğmeye basıldı.
Dar geliri ve geçim sıkıntısı yaşayan aileler için devlet yeni adımlar atmaya devam ediyor. Son dönemlerde gündeme gelen doğalgaz ve elektrik faturaları konusunda yeni bir düzenleme var. Yapılan hazırlıklara göre bundan sonra vatandaşın gelirine göre doğalgaz ve elektrik faturası ödemesi olacak. Peki Uygulama nasıl olacak? Doğalgaz ve elektrik faturası desteği nasıl yapılacak?
Türkiye'de doğalgaz bulunması sonrası hanelere 25 metreküp doğalgaz desteği sağlanmıştı. Ancak Geçtiğimiz günlerde bu destek sona erdi. Buna rağmen hükümet Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin enerji ihtiyacının karşılanması için yeni Çalışmalara başladı. Yeni bir fatura desteği önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Sosyal tarife adı verilen yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileye elektrik ve doğalgaz faturası yardımı yapılacak.
ENERJİ DESTEĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Enerji desteği için 3 bakanlık harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışmaya çalışacağı Güvenlik Bakanlığı, aile Bakanlığı ve hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar yürütülüyor.
Yapılan çalışmaların taslak metnine göre, Elektrik ve doğalgazda yaklaşık %50'lik bir sübvansiyon Dar gelirli kısma sağlanacak. Dar gelirli kesim genişletilirken geliri yüksek olan kesimler elektrik ve doğalgaz desteği kapsamının dışında tutulacak.
GELİRE GÖRE FATURA ÖDEME DÖNEMİ BAŞLIYOR
Peki Uygulama nasıl olacak? Gelire göre fatura ödeme uygulamasında, asgari ücretlinin ödediği faturası ile yüksek enerji tüketimi olan bir yazlık konutun faturası farklı şekilde kesilecek. Yani bir anlamda kademeli fiyatı uygulaması gelecek.
Bu konuda kıstas ne olacak sorusu da gündemdeydi. Şu anda bakanlıklar söz konusu düzenlemeye ilişkin taslak hazırlıyor. Bu taslak son halini aldıktan sonra kamuoyu için gerekli bilgilendirme yapılacak. Hemen ardından da yeni düzenleme TBMM'ye sunulacak ve oylanacak. Kabul edilmesi durumunda ise Cumhurbaşkanı imzasıyla resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.