Eski Milletvekili Ferhat Encü Portekiz için tebrik mesajı yayınladı

EURO 2024 grup maçlarında Portekiz ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımımız, 3-0’lık mağlubiyetle müsabakadan istediği sonuçla ayrılamadı. Ay Yıldızlı ekip Portekiz karşılaşmasından puan kaybıyla ayrıldı.

Eski Milletvekili Ferhat Encü Portekiz için tebrik mesajı yayınladı

A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024’deki mücadelesi Gürcistan maçıyla start vermiş ve Ay Yıldızlı ekip turnuvaya güzel bir galibiyetle başlamıştı. İkinci maçında Portekiz ile kozlarını paylaşan Milli Takımımız, maalesef Portekiz maçında aradığı galibiyeti bulamamış ve sahadan -0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Türkiye-Portekiz maçının ardından sosyal medya da kıran kırana geçen karşılaşmayı konuşurken eski HDP’li Milletvekili Ferhat Encü’nün yaptığı skandal paylaşım tepki topladı. Encü, Türkiye-Portekiz karşılaşmasının ardından Portekiz için tebrik mesajı yayınladı.

ESKİ HDP’Lİ VEKİLDEN PORTEKİZ’E TEBRİK

Türkiye-Portekiz maçı Portekiz’in 3-0’lık galibiyetiyle sonuçlanırken eski HDP’li vekil Ferhat Encü’nün yaptığı paylaşıma tepki üstüne tepki yağıyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kürtçe ifadelerle Portekiz’i tebrik eden Encü, o paylaşımına ‘Biji Portikez’ notunu düştü. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada Ferhat Encü’ye tepkiler çığ gibi büyürken bu skandala bir tepki de İçişleri Bakanı Yardımcısı Bülent Turan’dan geldi.

İşte Ferhat Encü'nün o paylaşımı;

eski-milletvekili-ferhat-encu-portekiz-icin-tebrik-mesaji-yayinladi.jpg

‘ZATEN BİLDİĞİMİZ BİR GERÇEĞİ TEKRAR ETTİ’

Kürtçe ifadelerle sahada Türkiye’ye karşı galip gelen Portekiz’i tebrik eden Ferhat Encü’ye sosyal medyada tepki dolu yorumlar gelmeye devam ederken İçişleri Bakanı Yardımcısı Bülent Turan da bu skandal karşısında sessiz kalmadı ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Encü’ye tepkisini şu sözlerle dile getirdi;

‘Bu tweet bizi kızdırdı mı hayır, amaçladığı provokasyona ulaşır mı, elbette ki hayır. Bu tweet, zaten bildiğimiz bir gerçeği tekrar etti sadece: Kandil’in listesinden seçime girenler sadece efendilerinin talimatlarını yerine getirirler. Bir spor müsabakasında bile bu ülkenin karşısında durmayı, bu milleti tahrik etmeyi, buradan bir çatışma çıkarmaya çalışmayı ihmal etmezler. Yeri gelmişken, yıllarca ‘biji’ dedikleri PKK, bugün can çekişiyor; Portekiz’e ‘biji’ demişler, ne gam. Yapacak bir şey yok, böyle kodlanmışlar. PKK ciğerlerine işlemiş. Değişmelerini beklemektense, tarihin çöplüğünde silinip gitmelerini seyretmek daha eğlenceli! Son söz; bu twite ses çıkaramayan HDP yönetimi de bu twitin net ortağıdır.’