Diyarbakır ve Mardin’deki yangında can kaybı sayısı arttı

Diyarbakır ve Mardin sınırında çıkan yangın tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Ekipleri teyakkuza geçiren yangında can kayıpları yaşanmış ve çok sayıda hayvan da yangında telef olmuştu. Yangından etkilenenlerin sayısı açıklanmıştı.

Diyarbakır ve Mardin’deki yangında can kaybı sayısı arttı

Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçelerinde meydana gelen yangın sebebiyle can kayıpları olmuş ve yangından etkilenenlerin hastanede tedavi altına alındığı bilgisine yer verilmişti. Yangından etkilenen ve hastanede tedavisi süren yaralıların son durumu yakından takip edilirken can kaybı sayısının arttığı ve 15’e yükseldiği açıklandı. Yangında yaralanan 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle vefat edenlerin sayısı 15’e yükseldi.

CAN KAYBI SAYISI 15’E YÜKSELDİ

20 Haziran 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar, Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede yangın meydana gelmiş ve giderek büyüyen alevler yerleşim yerlerine sıçramıştı. Rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen ve yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın ekipleri teyakkuza geçirmişti. Yangın sebebiyle vefat edenlerin sayısı maalesef 15’e yükseldi. 55 yaşındaki Zekiye Erdenli’nin vefat haberi sonrasında yangında hayatını kaybeden kişi sayısı 15’e çıktı.

diyarbakir-ve-mardindeki-yanginda-can-kaybi-sayisi-artti.jpg

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

Diyarbakır ile Mardin arasındaki bölgede çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda hayvan ise telef oldu. Meydana gelen yangın sebebiyle Mazhar Demir, Şehmus Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Resul Yılmaz, Azad Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli, Fadıl Demir ve Zekiye Erdenli hayatını kaybetti. Alevlerin rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü yangında 556 küçükbaş hayvan telef oldu. Yaralanan 250 hayvan ise sahiplerinin de onayı alınarak Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi. 120 hayvanın tedavisi ise bölgedeki veterinerler tarafından yapıldı.