Diyarbakır Mardin sınırında çıkan yangında ölü sayısı arttı

Gece saatlerinde Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yangın meydana geldiği açıklanmış ve ekipler yangına müdahale için acil harekete geçmişti. Bölgedeki son durumla ilgili tüm gelişmeler takip edilirken yangında ölenlerin sayısı 11’e yükseldi.

Diyarbakır Mardin sınırında çıkan yangında ölü sayısı arttı

Diyarbakır ile Mardin sınırındaki köylerde meydana gelen yangında maalesef can kayıpları olduğu aktarılmıştı. İlk belirlemelere göre yangında 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken aktarılan son dakika bilgisinde ise vefat edenlerin sayısının 11’e yükseldiği bildirildi. Yangından etkilenen kişi sayısı ise 78 olarak aktarıldı. İşte tüm detaylar…

YANGINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 11’E YÜKSELDİ

Diyarbakır ve Mardin sınırında yer alan köylerde dün gece saatlerinde büyük bir yangın meydana geldi. Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği Köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler Köyü’nde etkili olan yangın can kayıplarına da sebep oldu. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldiği açıklanırken 78 kişinin yangından etkilendiği duyuruldu.

diyarbakir-mardin-sinirinda-cikan-yanginda-olu-sayisi-artti.jpg

YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Ekiplerin teyakkuza geçtiği yangınlar sebebiyle Diyarbakır’da 5 hastanın yoğun bakımda, 4’ünün entübe durumda olduğu bilgisine yer verildi. Şanlıurfa’da ise 1 hastanın entübe olarak tedavi gördüğü belirtilirken hastanelerde tedavisi devam eden toplam hasta sayısının 6 olduğu açıklandı. Meydana gelen yangınlar sebebiyle olay yerine Diyarbakır’dan 24 ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangında alevlerin arasında kalan çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanın da telef olduğu belirtiliyor.

diyarbakir-mardin-sinirinda-cikan-yanginda-olu-sayisi-artti-001.jpg