Bugün 19.00'da Başlayacak! Herkes Teyakkuza Geçti Çok Fena Geliyor

AFAD ve MGM’den peş peşe uyarı geldi. Türkiye'nin bir bölümü sıcak hava ile boğuşurken bir bölümüne ise afet düzeyinde yağış geliyor.

Bugün 19.00'da Başlayacak! Herkes Teyakkuza Geçti Çok Fena Geliyor

Son dakika hava durumu haberi geldi. AFAD ve MGM peş peşe uyarı yayınladı. Son dönemlerde sıcak havalar Yurdu kasıp kavururken yeni bir haber daha geldi. Türkiye'nin bir yanı Yanıp kavrulurken Bir yanında ise sel felaketine sebep olabilecek sağanak yağışlar etkili olacak. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Kuvvetli sağanak yağış bugün 19.00'da başlayacak Yarın 06.00'ya kadar devam edecek. Özellikle o iller tedbirini alsın….

O İLLER İÇİN SEL VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ile 6 derece üzerinde seyrederken bazı illere şiddetli sağanak yağış bazı illere ise fırtına uyarısı yapıldı. Meteorolojiden alınan bilgilere göre Yurdum kuzey ve Doğu kesimlerinde gün içinde hava parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan Sinop Artvin Denizli Muğla Antalya çevrelerinde ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Gök gürültülü sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara bölgesi için ise kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Marmara Bölgesi'nde rüzgarın hızı artacak zaman zaman fırtına şeklinde esecek nokta fırtına sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları Tavsiye edildi.

bugun-19-00da-baslayacak-herkes-teyakkuza-gecti-cok-fena-geliyor-1.jpg

BUGÜN HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Haziran ayının başından bu yana Türkiye'ye sıcak hava dalgalarının etkisinde adeta yanıp kavruluyor. Kurban Bayramı boyunca havalar biraz serinlese de yeniden sıcaklıklar mevsim normallerinin üstüne yükseldi. Bugün de yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 6 derece üstünde seyretmeye devam edecek.

METEOROLOJİ VE AFAD'DAN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD ise vatandaşları bugün beklenen olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. Yurdun bir Yanında sıcak çarpmalarına karşı uyarı yapılırken bir yanında ise sel ve fırtına uyarısı var. Vatandaşların Bu olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.