Yüzde 25 zam geldi! 5 gün sonra geçerli olacak

Son dakika haberi. 5 gün sonra geçerli olacak yüzde 25 zam açıklandı. İşte detaylar…

Yüzde 25 zam geldi! 5 gün sonra geçerli olacak

Yeni zam haberi son dakika duyuruldu. Enflasyonun yükselmesi alım gücünün düşmesi ile birlikte zaten geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara bir zam daha açıklandı. Özellikle yaz aylarında birçok hizmette fiyat artışı olmaya devam ediyor. Son olarak köprü ve otoyol ücretleri ile faturalara zam gelmişti. Bu defa gıda ürünlerinin fiyatları değişiyor. 5 gün sonra geçerli olacak yeni yüzde 25 zam duyuruldu.

Türkiye'de enflasyon artışı hız kesmeden devam ederken alım gücü de her geçen gün düşüyor. Vatandaşlığa düşen Alım gücü nedeniyle ay sonunu getiremiyor. Ancak her değişen ay ile birlikte yeni zam haberleri de geliyor. Son olarak köprü otoyol ücretleri ve fatura ücretleri artmıştı. 1 haziran'dan itibaren geçerli olacak yeni zam ise gıda ürünlerine geliyor. Ancak Hükümet asgari ücrette herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. Peki vatandaşlar Bu durumda nasıl geçinecek, hayatını nasıl devam ettirecek?

emekli-maasi-alanlara-mayis-bitmeden-ilave-odeme-acele-edin-basvurun-001.jpg

YENİ ZAM HABERİ VERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde otoyol ve köprü ücretleri ile birlikte birçok faturaya da zam yapılmıştı. Yüzde 50'lik zammı şokunu hala atlatamayan vatandaşa Şimdi de gıda sektöründen zam haberi geldi. Alınan son bilgilere göre, 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere bazı gıda ürünlerine zam gelecek. Zam gelecek gıda grubu ise Gazlı içecekler ve cips fiyatları oldu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan tekel bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, 1 Haziran’dan itibaren gazlı içecek ve cips fiyatlarında %25'lik fiyat artışı olacağını bildirdi. Ayrıca Erol Dündar yeni ürünlerin Fiyatlarını da tek tek açıkladı.

5 GÜN SONRA GEÇERLİ OLACAK

Yapılacak olan zam sonrasında 25 TL'ye satılan 0.33 ml kola fiyatları %20 artışla 30 TL’den satışa sunulacak. 1 litrelik Fanta Coca Cola ve Sprite fiyatları ise 30 TL’den 35 TL'ye yükselecek.

Yine cips fiyatları da 1 Haziran’dan itibaren artıyor. Türkiye'de en çok satılan cips markaları olan Doritos rafın ve fritos markaları 1 Haziran’dan itibaren fiyatlarını 5 ila 10 TL arasında arttırma kararı aldı. Eski Fiyatı 45 TL'den satılan Mega boy cips fiyatları bu zamla birlikte 55 TL'ye kadar yükselecek diğer boyut cips fiyatları ise 5 TL zamlı olarak satışa sunulacak.