Yeni Tarih Verildi! İşte 2024 Emekli Kurban Bayramı İkramiyesi Ödeme Günleri

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi 2024 merak ediliyor. Kurban bayramı ikramiyesi ile ilgili yeni ödeme tarihi verildi.

Yeni Tarih Verildi! İşte 2024 Emekli Kurban Bayramı İkramiyesi Ödeme Günleri

Emekliler kurban bayramı ikramiyesi ödeme günlerini yakından takip ediyor. Kurban bayramına sayılı günler kala bayram ikramiyesi ödemesi için yeni tarih belli oldu. Hükümet ilk olarak 10 14 Haziran tarihleri arasında emekli bayram ikramiyesi ödemelerini yapmayı planlıyordu fakat yeni senaryo ortaya çıktı. Peki emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca emekliye ödenecek olan kurban bayramı ikramiyesi için hazırlıklar devam ediyor. Emekliler de bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı ile hazine ve maliye bakanlığı arasında yürütülen çalışmalar sonucunda bayram ikramiyesi ödeme günleri SGK tarafından açıklanacak. 16 milyondan fazla kişi emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacak.

yeni-tarih-verildi-iste-2024-emekli-kurban-bayrami-ikramiyesi-odeme-gunleri-1.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ YENİ TARİHLER VERİLDİ

Ankara’dan gelen külis haberlerine göre emekli bayram ikramiyesi ödemeleri için planlanan tarihler 10 14 Haziran arasıydı. Fakat yeni çalışmaların son aşamasına gelindiği öğrenilirken bayram ikramiyesi ödeme tarihlerinin de öne çekileceği konuşuluyor. Gelen bilgilere göre Sosyal güvenlik kurumu yarın açıklama yapacak ve 3-7 Haziran tarihleri arasında emekli bayram ikramiyesi ödemeleri hesaplara geçecek.

16 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi ödemelerinin kapsamı da genişlemişti. SSK Bağkur ve memur emeklisi 16 milyon kişi zaten bayram ikramiyesi ödemesi alacak. Buna ek olarak dul ve yetim maaşı alanlar, gaziler, şehit yakınları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, sürekli iş görememezlik aylığı alanlar ve şampiyon Sporcular bayram ikramiyesi ödemesinden faydalanacak.

yeni-tarih-verildi-iste-2024-emekli-kurban-bayrami-ikramiyesi-odeme-gunleri-2.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ MİKTARI 3000 TL OLDU

Ocak 2024 itibarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaş zamlarını açıklamıştı. Bu yıl aynı zamanda bayram ikramiyesi miktarı da değişti. Yeni bayram ikramiyesi 3000 TL oldu. İkramiyenin ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin hesaplarına yatmıştı. Kurban Bayramı için de artık geri sayım başladı. Bu hafta bayram ikramiyesi ödeme günleri kesin olarak belli olacak. Sosyal güvenlik Kurumu’nun ödeme takvimini bu hafta başında açıklayacağı tahmin ediliyor.