Yeni En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı! İşte Rakam

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Canlı yayında açıklama geldi, işte yeni en düşük emekli maaşı…

Yeni En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı! İşte Rakam

Türkiye'nin gündeminde Temmuz ayında yapılacak olan maaş zamları var. Emekli ve memurlar özellikle Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı verileri takip ederken bir yandan da SGK uzmanlarının yeni açıklamaları merakla bekleniyor. Peki Temmuz'da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Merak edilen yeni zamlı en düşük emekli maaşı belli oldu.

Emekli maaş zammı bir süredir Türkiye'nin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Seçim öncesi beklenen ilave zam ne yazık ki gelmemişti. Temmuz ayında emekli maaşlarına kesin olarak zam yapılacak ve şimdiden Bazı veriler ortaya çıktı. Temmuzda yapılacak en düşük emekli maaşı ile ilgili yeni bir rakam daha gün yüzüne çıktı. SGK uzmanı Muhammed Bayram en düşük emekli maaşına yapılacak olan yeni zammı canlı yayında duyurdu. Peki temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMINI AÇIKLADI

Katıldığı bir televizyon programında canlı yayında en düşük emekli maaşı zammına ilişkin açıklamalarda bulunan SGK uzmanı ve Mali müşaviri Muhammed Bayram emeklilere Sevindirici haberi verdi. En düşük emekli maaşı ile ilgili gündemde 2 formül var. Ya enflasyon oranında artış yapılacak ya da seyyanen zam yapılacak. Bu iki ihtimalden öne çıkan ise seyyanen zam oldu.

TEMMUZDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Peki en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılması durumunda Temmuz ayında yeni en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ile ilgili tahminler 14.000 TL'ye yükseleceği yönünden. Artık 10.000 TL maaşla emekliler geçinmekte zorlanıyor o sebeple ciddi bir artış beklentisi var. %40'lık bir zamla en düşük emekli maaşının en az 14.000 TL'ye yükseltilmesinin planlandığı bildirildi.

SGK uzmanı Muhammet Bayram da konuyla ilgili yaptığı açıklamada akla yatkın olanın 14.000 TL olduğunu söyledi. Ancak seçim öncesinde emeklinin ciddi bir tepkisi olduğunu da hatırlatan Bayram, buradan yola çıkarak daha yüksek bir zam beklentisi oluştuğunu bu konuda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyleyeceğini dile getirdi.